Prezenţa şi identitatea unui brand în mediul online a devenit o prioritate pentru orice afacere, atât datorită progresului tehnologic deosebit înregistrat la nivel global în ultimul deceniu, cât şi din cauza situaţiilor inedite generate de pandemie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Companiile mari nu au avut mai probleme în a face tranziţia şi a găsi soluţii inovatoare pentru problemele apărute, însă firmele mici sau start-up-urile trebuie să mizeze foarte mult pe creativitate şi originalitate, întrucât nu pot concura cu bugetele de marketing ale giganţilor.

Un punct de plecare pentru un nou brand sau proiect este înregistrarea domeniului web potrivit. În ultimii ani au apărut numeroase extensii noi de domeniu, lucru care favorizează găsirea unor opţiuni potrivite. Spre exemplu, serviciul de înregistrare domenii pe Host-Age.ro le oferă clienţilor posibilitatea de a alege din peste 160 de extensii de domeniu. Anul 2020 marchează un nou deceniu foarte interesant de opţiuni de domenii accesibile, avantajoase şi creative.

Cele mai populare extensii de domenii în 2020

Denumite în mod obişnuit ca TLD-uri, unele din cele mai cunoscute domenii de nivel superior până la sfârşitul anului trecut au fost: .com, .net, .edu, .org, .gov, .mil. În acest an au apărut domenii noi, care se pot vedea, de exemplu, pe Wikipedia. Cele mai populare domenii în 2020 sunt .com, .org, .online, .net, .co.uk, .xyz, .site.

  • Extensia .com este utilizată pe scară largă, la nivel mondial, în scop comercial. Acest nume de domeniu a devenit un simbol recunoscut al unei prezenţe comerciale, de aceea este preferat de firme şi companii.
  • În ţara noastră, cel mai folositor domeniu pentru o mai bună poziţionare în motoarele de căutare este, fără îndoială, extensia .ro. Un site care foloseşte domeniul naţional şi care este găzduit pe un server din România are şanse mai mari să se afişeze printre primele rezultate, în comparaţie cu domeniile care au alte extensii.
  • Cei mai frecvenţi utilizatori ai extensiei .org sunt site-urile şi organizaţiile non-profit, dar şi organizaţiile industriale. Extensia .org este disponibilă la nivel global şi nu există nicio restricţie privind utilizarea ei.
  • Nici pentru domeniile generice .net şi .org nu există restricţii. Antreprenorii care încep afaceri au tendinţa de a-şi înregistra numele de domeniu potrivit cu diferite extensii, pentru a se asigura că utilizatorii au mai multe modalităţi de a accesa domeniul dorit. Ei pot fi şi redirecţionaţi spre domeniul principal, dintr-un domeniu secundar.
  • Extensia .online este un instrument de marketing pentru orice afacere, face parte din categoria acelor domenii de nivel superior. Are capacitatea de a atrage clienţii, de aceea este ideală pentru toate firmele.
  • Extensia .co.uk este folosită pentru site-urile de afaceri din Marea Britanie. Cei care aleg această extensie vor obţine mai mult trafic pe Internet, site-ul fiind vizibil în rezultatele motorului de căutare în Marea Britanie. Conform statisticilor, 81% dintre utilizatorii de Internet din această ţară vizitează site-urile web cu extensia .co.uk.
  • Despre .xyz se spune că este cel mai preferat domeniu contemporan. Utilizarea ridicată a extensiei .xyz se datorează integrării sale perfecte în toate industriile şi afacerile. Este ideală pentru firmele din categoria comerţ cu amănuntul, pentru întreprinderi şi organizaţii.
  • Extensia .site este recomandată acelor firme care îşi construiesc o marcă şi care vor să pară autentice, dar mai ales furnizorilor de servicii de internet şi de infrastructură de reţea. Acest domeniu este asociat cu tehnologia, de aceea este o alegere excelentă pentru companiile de tehnologie şi industria aplicaţiilor.

Potrivit specialiştilor, domeniile .net, .com, .org, .info, .biz diferă semnificativ ca preţ în acest an, aprecierea sau deprecierea lor fiind guvernată în principal de piaţa liberă. În plus, specialiştii SEO au explicat faptul că domeniile de nivel superior, cum ar fi de pildă .uk, .ca, .ir, .us pot influenţa clasarea unui site printre rezultatele căutărilor naţionale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.