Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, afirmă că rata de infectare cu coronavirus este mai ridicată în judeţele cu mulţi navetişti, o altă cauză fiind turismul. El spune că speră ca săptămâna viitoare "să asistăm la o stabilizare şi să ne îndreptăm spre un parcurs descendent".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Nelu Tătaru a spus, la Iaşi, într-o conferinţă de presă, că rata de infectare cea mai mare se înregistrează în Argeş, Prahova, Dâmboviţa, Galaţi, Braşov şi Bucureşti, însă cauzele privind numărul mare de îmbolnăviri sunt diferite.

"Dacă ne gândim la Argeş, Prahova şi Dâmboviţa acolo este vorba în primul rând de transportul navetiştilor, apoi vine turismul. În celelalte zone pe primul loc vin infectările din turism. Cei din HoReCa şi-au asumat şi ei nişte reguli. Dacă aceste reguli se respectau nu aveam o creştere accentuată, ci una controlabilă. În momentul în care nu s-a respectat acest lucru, avem o transmitere. Populaţia vine o săptămână pe litoral, se infectează şi se întoarce acasă", a precizat ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru.

El speră ca în următoarea săptămână "să asistăm la o stabilizare şi să ne îndreptăm spre un parcurs descendent".

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.