Jurnalistul Lorenzo Soria, preşedintele Asociaţiei Presei Străine de la Hollywood (HFPA), organizaţie care acordă Globurile de Aur, a murit la vârsta de 68 de ani, potrivit Variety.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Soria a murit vineri, în casa lui din Los Angeles, a anunţat un membru al familiei. Nu a fost dezvăluită cauza decesului.

Născut în Argentina, Lorenzo Soria a petrecut mai mulţi ani în Italia, unde a fost jurnalist la săptămânalul L'Espresso. Din 1988, a lucrat pentru cotidianul La Stampa.

Din 1982 a locuit în Los Angeles, scriind despre politică, tehnologie şi societate, dar şi despre Hollywood şi industria divertismentului. 

Făcea parte din HFPA din 1989. A fost membru timp de 24 de ani, iar în perioada 2003 - 2005 şi 2015 - 2017 a fost preşedinte al Asociaţiei. În ultimii doi ani, a fost preşedinte al consiliului director. Anul trecut, el a fost din nou ales preşedinte.

„Lorenzo a fost un îndrăgit membru al industriei divertismentului şi al comunităţii de la Hollywood”, a transmis HFPA.

În iunie 2019, el spunea: „Este un privilegiu să fiu din nou ales preşedinte al Hollywood Foreign Press Association. Sunt nerăbdător ca, împreună cu colegii din HFPA, să continui misiunea organizaţiei de a recunoaşte cele mai bune realizări în film şi televiziune, introducând următoarea generaţie de naratori. Nu am fost niciodată mai mândru de viitorul organizaţiei noastre”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.