Apa Nova a anunţat vineri că echipele companiei au intervenit jurul orei 12:50, după ce Staţia de Potabilizare Roşu, dar şi mai multe staţii de pompare şi repompare ale companiei din sectorul 6 au rămas fără energie electrică din cauza unei căderi de tensiune apărută la Staţia 110 KV Enel. În prezent, sistemul de pompare si distribuţie a fost repornit, dar din cauza căderii de tensiune şi a şocului hidraulic, apa şi-ar putea pierde din limpezime, în special în zone din sectorul 6, iar echipele companiei vor continua acţiunile în teren, pentru a interveni în situaţii ce pot apărea în cursul zilei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Echipele operaţionale Apa Nova au intervenit de urgenţă astăzi, 7 august 2020, în jurul orei 12:50, după ce Staţia de Potabilizare Roşu, dar şi mai multe staţii de pompare şi repompare ale Apa Nova din sectorul 6 au rămas fără energie electrică din cauza unei căderi de tensiune apărută la Staţia 110 KV Enel. Ca urmare a lipsei de alimentare cu energie, staţiile de pompare au fost oprite parţial sau integral în sectorul 6, dar au fost afectate şi zone din sectoarele 1, 2 şi 5, pentru aproximativ 30 minute”, arată Apa Nova.

Echipele Apa Nova au intervenit atât în teren, cât şi din Dispecerat prin manevre şi acţiuni specifice pentru diminuarea pe cât posibil a efectelor căderii de tensiune.

”În jurul orei 13:15, furnizorul de electricitate a reluat serviciul de distribuţie a energiei, iar sistemul de pompare şi distribuţie a fost repornit. Urmare a acestei căderi de tensiune şi a şocului hidraulic există posibilitatea ca pentru o scurtă perioadă de timp apa să-şi piardă din limpezime (apa tulbure), în special în zone din sectorul 6”, arată compania, care precizează că echipele operaţionale Apa Nova vor continua acţiunile în teren, pentru a interveni în aceste situaţii punctuale ce pot apărea în cursul zilei.

Mai multe zone din Capitală, preponderent din Sectoarele 6 şi 5, au fost afectate vineri de o pană de curent. Între cartierele afectate sunt: Drumul Taberei, Gara de Nord, Militari, Piaţa Victoriei dar şi zona Chiajna.

Reprezentanţii E-Distribuţie Muntenia spun că problema ţine de instalaţiile operatorului de transport.

”Un incident apărut în sistemul de transport al energiei electrice în jurul orei 13.00, nu în instalaţiile E-Distribuţie Muntenia, a cauzat astăzi o întrerupere în alimentarea cu energie electrică a staţiilor adiacente, care alimentează zona de vest şi centrală a municipiului Bucureşti şi zone limitrofe din judeţele Ilfov şi Giurgiu. În prezent, a fost reluată alimentarea cu electricitate pentru cea mai mare parte a consumatorilor. Regretăm disconfortul produs clienţilor”, spun reprezentanţii E-Distribuţie Muntenia.

La rândul lor, reprezentanţii Transelectrica nu au putut fi contactaţi, însă se pare că avaria s-ar fi produs în staţia de transformare Domneşti.

Pana de curent s-a remediat parţial, dar în unele zone încă durează de mai bine de o oră, iar angajaţii companiei lucrează în acest moment la remedierea situaţiei.

Compania Naţionala de Transport al Energiei Transelectrica este operatorul de transport şi de sistem din România, care gestionează, operează, întreţine, modernizează şi dezvoltă reţeaua de transport care cuprinde 81 staţii electrice de transformare şi 8.834,3 km de linii electrice aeriene de 110/220 kV, 400 kV şi 750 kV, aflate în gestiunea a opt unităţi teritoriale de transport.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.