Preşedintele francez Emmanuel Macron, care a efectuat o vizită la Beirut, în urma exploziilor soldate marţi seara cu 145 de morţi şi 5.000 de răniţi în capitala libaneză, pentru a-şi exprima ”prietenia” şi a îndemna Guvernul ţării la reforme, este acuzat de amestec în afacerile interne ale Libanului în Franţa, de către La France insoumise (LFI) şi Rassemblement national (RN, extremă dreapta), relatează BFMTV.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Te iubesc, Liban”, a scris pe Twitter preşedintele Republicii franceze joi seara, în limba arabă.

”Azi, prioritatea este ajutorul, susţinerea populaţiei fără condiţii. Însă există exigenţa Franţei, de luni de zile, de ani de zile, a unor reforme indispensabile în anumite sectoare”, declara Macron în timpul vizitei, citând sectorul electricităţii.

”Dacă aceste reforme nu sunt făcute, Libanul va continua să se prăbuşească”, avertiza el.

Emmanuel Macron a respins, la BFMTV, orice amestec, apreciind că acţiunea franceză în ţară vizează ”prietenia, ajutorul, exigenţa, dar nu (amestecul)”.

”În calitate de preşedinte al Republicii franceze, n-aş fi la înălţimea istoriei noastre, a celei a unui popor prieten (...), dacă nu am fi fost aici pentru a răspunde urgenţei umanitare şi a ajuta la construirea unei soluţii politice”, a declarat el.

”Ajutaţi-ne! Revoluţie!”, i-au cerut mai mulţi locuitori, la Beirut, liderului francez, în timp ce se plimba în cartierul sinistrat Gemmayzé.

”Poporul vrea ca regimul să cadă!”, i-au strigat locuitori din cartier lui Emmanuel Macron.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.