Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) a anunţat joi că a reuşit să atragă fonduri europene în valoare de peste 294 de milioane de euro, pentru susţinerea măsurii şomajului tehnic.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Prin proiectul „Sper - sprijin pentru angajatori şi angajaţi”, dezvoltat prin Programul Operaţional Capital Uman 2014 – 2020 (POCU), ANOFM a atras peste 294 de milioane de euro, bani care acoperă o parte importantă din sumele necesare pentru susţinerea măsurii şomajului tehnic, acordate angajatorilor afectaţi de măsurile adoptate la nivel naţional pentru combaterea răspândirii virusului SARS-CoV-2, arată instituţia într-un comunicat de presă remis joi News.ro. 
 
„În ultimele luni ne-am concentrat să implementăm măsurile potrivite care să susţină piaţa muncii, însă la fel de important a fost şi să găsim surse externe de finanţare, pentru ca povara financiară să nu fie suportată doar din bugetul public. Faptul că am obţinut fonduri europene pentru susţinerea măsurii şomajului tehnic ne arată că aceasta a fost una pe cât de necesară, pe atât de rapid şi eficient implementată, reuşind astfel să treacă de rigorile europene şi să primească finanţare de la Bruxelles. Această reuşită nu ar fi fost însă posibilă fără sprijinul colegilor noştri din Ministerul Fondurilor Europene - Autoritarea de Management pentru Programul Operaţional Capital Uman, cărora le mulţumesc pentru eforturile depuse,” a declarat Victor Picu, preşedinte al ANOFM, conform sursei citate.
 
Astfel, cu sprijinul agenţiilor teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă, implicate în mod direct în implementarea măsurii, ANOFM, ca beneficiar al proiectului, a depus două cereri de rambursare pentru care a fost autorizată de către AMPOCU suma de 1.423.845.268 lei.
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.