Facebook şi Twitter au şters sau au pus să retragă, într-un interval de câteva ore, o înregistrare video a echipei de campanie a lui Donald Trump care le încălca regulile referitoare la dezinformare privind pandemia covid-19, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ambele reţele de socializare, criticate dur atât de dreapta, cât şide stânga, din cauza politicilor de moderare a conţinuturilor, şi-au înăsprit tonul faţă de Donald Trump.

În clipul retras miercuri, şeful statului american declara, într-un interviu acordat Fox News, că copiii sunt ”aproape total” imunizaţi - prin vârsta lor - împotriva noului coronavirus.

”Acest video conţine aformaţii false potrivit cărora un anumit grup de persoane nu este susceptibil să ia covid-19, ceea ce încalcă regulemtul nostru cu privire la dezinformare privind boala”, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al Facebook.

Aceasta este prima oară când Facebook îl cenzurează în mod direct pe Donald Trump.

Twitter a mers şi mai departe.

Reţeaua a interzis contului de campanie al şefului statului american să mai continue să posteze mesaje, atât timp cât nu retrage fragmentul din interviu.

Contul @TeamTrump pare că s-a conformat cererii platformei, pentru că era activ miercuri seara, iar înregistrarea video a dispărut.

”Preşedintele enunţa doar un fapt: copiii sunt mai puţin susceptibili decât adulţii să ia (noul) coronavirus”, a reacţionat o purtătoare de cuvânt a campaniei lui Donald Trump, Courtney Parella.

”Iată încă o probă că Silicon Valley este părtinitoare împotriva preşedintelui. Regulile sunt aplicate doar într-un sens. Reţelele de socializare nu sunt arbitriiadevărului”, a denunţat ea.

Măsurile luate de cei doi giganţi californieni riscă să relanseze veleităţile locatarului Casei Albe şi Partidului său Republican de a lansa represalii împotriva reţelelor de socializare, pe care le acuză de favorizarea opoziţiei.

Ei sunt extrem de porniţi  după ce, la sfârşitul lui mai, Twitter a marcat un tweet al miliardarului republican, interpretat larg drept un îndemn la violenţă împotriva unor manifestanţi împotriva rasismului.

Furios, Trump a semnat un decret vizând să schimbe o lege care asigură platformelor digitale o mare libertate în domeniul moderării conţinuturilor. Tabăra sa s-a adunat în jurul său.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.