Statele Unite acordă recompense în valoare de zece milioane de dolari în schimbul unor informaţii care să conducă la arestarea oricărui actor străin care se amestecă în alegerile americane din noiembrie, anunţă şeful diplomaţiei americane Mike Pompeo, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Statele Unite ”oferă o recompensă de până la zece milioane de dolari în schimbul unor informaţii care să permită identificarea sau localizarea oricărei persoane care, din ordinul sau sub controlul unui guvern străin, se amestecă în alegerile americane”, a anunţat miercuri într-o conferinţă de presă secretarul american de Stat.

Washingtonul încurajează orice persoană care deţine informaţii despre amestecuri străine în alegerile americane ”prin intermediul unor atacuri cibernetice ilegale” să contacteze Guvernul american sau Ambasada StatelorUnite cea mai apropiată, a precizat într-un comunicat Departamentul de Stat.

Programul de recompense financiare în schimbul arestării unor persoane căutate de justiţia americană este gestionat de către Departamentul de Stat.

De la înfiinţarea programului, în 1984, peste 150 de milioane de dolari au fost plătite unui număr de aproximativ 100 de persoane în întreaga lume, precizează în comunicat departamentul.

SUSPICIUNI DE AMESTEC RUS

Conducători democraţi din Congresul american şi-au exprimat luna trecută ”îngrijorarea” faţă de o campanie de dezinformare orchestrată în străinătate care vizează, acuză ei, alegerile prezidenţiale de la 3 noiembrie.

Serviciie americane de informaţii acuză Rusia de faptul că s-a amestecat în alegerile din 2016, prin intermediul unor hackeri şi campanii masive pe reţele de socializare, în favoarea candidaturii lui Donald Trump şi împotriva rivalei sale democrate Hillary Clinton.

Moscova dezminte ferm aceste acuzaţii.

În februarie, oficiali din domeniul informaţiilor au acuzat noi amestecuri ruse în campania din 2020, tot cu scopul de a-l favoriza pe Donald Trump, în audieri în Congres care ar fi urmat să rămână confidenţiale, dar care au fost divulgate în presă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.