Muzeul Luvru a primit 10.000 de vizitatori pe zi în iulie, adică de patru ori mai puţin decât de obicei în acea lunp, un nivel totuşi conform cu previziunile instituţiei, potrivit Le Figaro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În total, 200.000 de vizitatori au vizitat sălile celui mai mare muzeu din lume în iulie, fără a avea parte de aglomeraţia obişnuită din faţa tablourilor emblematice. 

Mai mult de jumătate dintre vizitatori au fost francezi. În absenţa americanilor şi a asiaticilor, care formează în mod normal cei mai mulţi privitori, europenii au fost în număr mare: germani, olandezi, belgieni. 

Dacă muzeul, care a fost redeschis din 6 iulie după aproape trei luni de închidere, a avut o prezenţă scăzută aşa cum era de aşteptat, nivelul înregistrat în iulie corespunde maximului prevăzut: între 4.000 şi 10.000 de vizitatori pe zi în această vară. 

Aproape 210 grupuri au făcut deja rezervări şi mai mult de 1.300 de vizitatori au fost primiţi din 8 iulie în programul "École ouverte". 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.