O femeie de 28 de ani din Drobeta Turnu Severin a fost reţinută, iar soţul ei a fost plasat sub control judiciar, după ce ar fi exploatat două minore şi două femei pe care le-au trimis la cerşit în Italia. Dacă încercau să scape, acestea erau supuse unor umilinţe, ameninţate sau agresate. Cei doi soţi sunt cercetaţi şi pentru cămată.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit unui comunicat de presă, de miercuri, al Poliţiei Mehedinţi, la locuinţa celor doi soţi a fost făcută o percheziţie.
 
 
”Din cercetări a reieşit că, în perioada 2017-2020, cei doi ar fi adăpostit şi exploatat prin supunerea la executarea unor munci sau aservire, precum şi prin obligarea la practicarea cerşetoriei în Italia, două fete minore, în vârstă de 10 şi 14 ani, şi două femei, în vârstă de 37 şi 47 de ani. Victimele au fost salvate şi predate reprezentanţilor D.G.A.S.P.C. Mehedinţi. De asemenea, au fost identificate mai multe victime ale infracţiunii de camătă, săvârşită de aceleaşi persoane”, se arată în comunicat.
 
Potrivit DIICOT, în momentul în care una dintre persoanele vătămate încerca să fugă din locuinţa unde erau adăpostite, aceasta era supusă la umilinţe, ameninţată şi agresate de către femeie.
 
”Totodată, din actele de urmărire penală a mai rezultat faptul că inculpata şi soţul acesteia au împrumutat mai mute persoane cu diverse sume de bani, în euro, percepând de la acestea dobânzi chiar şi de 50% din suma împrumutată, pentru fiecare lună”, mai transmite DIICOT.
 
Procurorul de caz din cadrul DIICOT Mehedinţi a dispus măsura reţinerii faţă de femeie, iar faţă de soţul acesteia, măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.
 
Femeia reţinută va fi prezentată, în cursul zilei de miercuri, Tribunalului Mehedinţi, cu propunere de arestare preventivă.
 
În cauză, cercetările continuă sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic de persoane, trafic de minori şi camătă.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.