Enel X România, parte a Enel X, divizia de servicii energetice avansate a Grupului Enel, a instalat un sistem de panouri fotovoltaice pe fabrica de ulei vegetal a companiei LTA Mondial din localitatea Baia din judeţul Tulcea, care va sprijini unitatea să prevină emisii de gaze cu efect de seră de circa 86 tone pe an.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Enel X România, parte a Enel X, divizia de servicii energetice avansate a Grupului Enel, a instalat un sistem de panouri fotovoltaice pe fabrica de ulei vegetal a companiei LTA Mondial din localitatea Baia din judeţul Tulcea, care va ajuta unitatea să îşi reducă consumul anual de energie din reţea cu aproape 8%, precum şi să prevină emisii de gaze cu efect de seră de circa 86 tone pe an”, arată compania într-un comunicat.

Proiectul a vizat livrarea la cheie a unui sistem cu o capacitate instalată de 155,52  KW, care poate produce o cantitate de energie de circa 188 MWh pe an, reprezentând aproximativ 7,6% din energia totală consumată anual în fabrică.

”Enel X România are în portofoliu soluţii de eficienţă energetică destinate companiilor interesate de reducerea costurilor cu energia electrică, personalizate astfel încât partenerii noştri să poată urmări estimările de producţie şi consum de energie pe perioada de amortizare a investiţiei. Proiectul pe care tocmai l-am finalizat împreună cu LTA Mondial este un model de urmat şi pentru alte companii care vor să devină sustenabile şi să obţină, în acelaşi timp, o reducere a costurilor de operare”, a declarat Marius Chiriac, directorul Enel X România.

LTA Mondial va obţine o scădere semnificativă a costurilor anuale cu energia electrică, estimându-se că va recupera în şase ani şi patru luni investiţia realizată în sistemul fotovoltaic.

”Ne-am propus să fim cât mai aproape de natură şi să respectăm mediul. De aceea am ales să investim în sistemul de panouri fotovoltaice proiectat şi instalat de către Enel X România la fabrica noastră de la Baia, cu ajutorul căruia vom reuşi să reducem costurile cu energia electrică pe care o consumăm”, a declarat Liuta Adam, director general LTA Mondial.

Implementarea sistemului fotovoltaic pentru LTA Mondial a presupus livrarea la cheie a proiectului de către Enel X România, prin instalarea a 432 de panouri solare de înaltă eficienţă, cu celule de tip policristalin, a invertoarelor, structurii metalice de susţinere şi a sistemului de monitorizare.

Grupul italian Enel activează în peste 30 de ţări din lume, având o capacitate totală gestionată de circa 86 GW. Enel distribuie electricitate printr-o reţea de peste 2,2 milioane de kilometri, are circa 74 de milioane de clienţi casnici şi companii în toată lumea. Divizia de energii regenerabile Enel Green Power operează unităţi de producţie cu o capacitate instalată de peste 46,4 GW din surse eoliene, solare, geo-termale şi hidro în Europa, cele două Americi, Africa, Asia şi Australia.

Enel X, divizia globală de afaceri a Enel dedicată serviciilor energetice avansate, este liderul mondial în soluţii de echilibrare a reţelei prin managementul consumului de energie, cu o capacitate totală de peste 6 GW gestionată la nivel global; compania a instalat 110 MW de capacitate de stocare, iar, în sectorul mobilităţii electrice, în jur de 100.000 de puncte publice şi private de încărcare a vehiculelor electrice pe tot globul.

Enel România este unul dintre cei mai mari investitori privaţi în domeniul energetic, cu operaţiuni în sectorul distribuţiei şi furnizării de electricitate, dar şi al producţiei de energie electrică din surse regenerabile, prezent pe piaţa din România din 2005. Enel are aproximativ 3.100 de angajaţi în România şi oferă servicii unui număr de 3 milioane de clienţi. Companiile E-Distribuţie operează reţele cu o lungime totală de aproximativ 128.000 de kilometri în trei zone importante ale ţării: Muntenia Sud (inclusiv Bucureşti), Banat şi Dobrogea, acoperind o treime din piaţa locală de distribuţie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.