Aproximativ 2.700 de persoane au fost evacuate, la Martigues (Veneţia provensală), la nord-vest de Marsilia, în Bouches-du-Rhône, pe Coasta de Azur, unde un incendiu de vegetaţie a devastat peste 1.000 de hectare de teren, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Incendiul evoluează favorabil, dar nu a fost controlat”, au declarat pompieripentru AFP, în contextul în care rafale de vânt s-au calmat miercuri.

”Nu există răniţi grav, iar pagubele materiale rămâne de evaluat”, au precizat pompierii.

Două avioane bombardiere cu apă de tip Canadair şi-au reluat intervenţia, imposibilăpe timpul nopţii, pentru a ajuta echipaje la sol să controleze incendiul, potrivit publicaţiei regionale La Provence.

Aproximativ 1.400 de pompieri luptau împotriva flăcărilor, au precizat într-un comunicat pompierii din Bouches-du-Rhône.

Aproximativ 2.700 de persoane au fost evacuate, inclusiv 468 pe mare.

”Poliţişti au salvat sute de persoane care se aflau într-o situaţiie periculoasă pe plaja Tamaris, inclsuiv copii mici, ameninţaţi de flăcări”, a anunţat Arnaud Louis de la Direcţia Centrală a Securităţii Publice (DDSP).

Trei ambarcaţiuni erau disponibile miercuri, în cazul unornoi evacuări, a anunţat la postul France Bleu Provence un purtător de cuvânt al Prefecturii Maritime, Christine Ribes.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.