O femeie din Buzău stabilită în Liban a declarat, pentru News.ro, că exploziile din Beirut s-au resimţit asemenea unui cutremur de 4,5 grade, deşi ea se află într-o zonă de munte, la o oră de mers cu maşina de locul deflagraţiilor. ”Străzile arată destul de rău în zona producerii exploziei. Se vorbeşte de peste 1.000 de răniţi şi cu siguranţă vor fi şi morţi. Clădiri mai vechi s-au prăbuşit, iar oamenii sunt prinşi sub dărâmături. De la suflul exploziei maşinile aflate pe autostradă au fost aruncate unele în altele”, a povestit ea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Noi ne aflăm la o oră de mers cu maşina de portul în care a avut loc explozia, într-o zonă situată într-un vârf de munte. Cu toate acestea, explozia s-a auzit şi aici destul de tare, geamurile au vibrat şi pământul s-a cutremurat, fiind resimţită ca şi un cutremur de 4,5 grade”, a declarat Mihaela, o buzoiancă stabilită în Liban de mai mulţi ani.

La scurt timp după aceea, Ambasada României la Beirut a transmis mesaje tuturor cetăţenilor români aflaţi în evidenţă: ”Buna seara! Sper că sunteţi bine. Dacă există între dumneavoastră persoane afectate, rănite vă rog să ne trimiteţi mesaj privat pe aceste număr!”.

De asemenea, buzoianca stabilită în Liban a spus că, deşi populaţia din zonă este oarecum obişnuită cu exploziile, deflagraţiile de marţi seară sunt de proporţii şi se vorbeşte deja de mii de răniţi.

”Străzile arată destul de rău în zona producerii exploziei. Se vorbeşte de peste 1.000 de răniţi şi cu siguranţă vor fi şi morţi. Clădiri mai vechi s-au prăbuşit, iar oamenii sunt prinşi sub dărâmături. De la suflul exploziei maşinile aflate pe autostradă au fost aruncate unele în altele. Pe posturile de televiziune se vehiculează tot felul de informaţii, că ar avea legătură cu Hezbollah, că Israelul ar fi făcut asta, dar acum nu ştim nimic sigur. Vedem ce se va mai afla până mâine”, a mai declarat femeia.

Cel puţin 27 de morţi şi 2.500 de răniţi s-au înregistrat în urma exploziilor de la Beirut, potrivit unui bilanţ provizoriu al Ministerului Sănătăţii din Liban.

Crucea Roşie libaneză a anunţat că spitalele din Beirut sunt excedate, numărul persoanelor rănite care solicită îngrijiri fiind extrem de mare.

De asemenea, Crucea Roşie a făcut apel la donarea de sânge.

Exploziile violente din Beirut ar putea să fi fost cauzate de "materiale explozibile" confiscate şi stocate în depozit "de ani", a estimat marţi un înalt responsabil al securităţii.

Explozia care a distrus cartierul portului din Beirut (Liban) a afectat mare parte din Capitală, cu clădiri distruse şi case prăbuşite.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.