Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, neagă informaţiile conform cărora aproape un milion de persoane şi-au pierdut locul de muncă, precizând că doar 640 de salariaţi români care erau înregistraţi în REVISAL la începutul anului apar în prezent ca nemaifiind angajaţi. Alexandru susţine că multe dintre contractele care nu mai apar a fi active erau ale unor persoane care aveau două sau chiar trei locuri de muncă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Un om are unul, două, chiar trei contracte. Sunt oameni în România, deloc puţini, care au mai multe contracte, unii cărora li s-a închis contractul şi li s-au deschis altele. (...)  Eu vă vorbesc despre salariaţi activi, astăzi cinci milioane cinci sute optzeci de mii şi încă puţin, cu doar, reţineţi, 640 mai puţin decât ianuarie anul acesta”, a afirmat Violeta Alexandru marţi seară, la TVR.
 
Ea a precizat că datele sunt cele din REVISAL – Registrul electronic de evidenţă a salariaţilor din România.
 
Întrebată care este rata şomajului, Alexandru a răspuns că datele oficiale arată un procent de 2,5, arătându-se convinsă că ”acesta nu este chiar procentul real” şi menţionând că procentul este foarte mic ”pentru că oamenii nu au încredere în AJOFM-uri să vină, să se înregistreze”. 
 
Violeta Alexandru a declarat că în prezent mai beneficiază de şomaj tehnic aproximativ 200.000 de persoane care au contracte de muncă în activităţi precum restaurante din spaţii închise sau unele activităţi din zona de sport, iar Guvernul a solicitat Comisiei Europene fonduri pentru plata şomajului tehnic.
 
Alexandru a vorbit şi despre românii care au revenit în ţară după ce au închis contracte de muncă în afara ţării, arătând că sunt oameni care lucrat în construcţii, agricultură şi industria hotelieră şi afirmând că îi încurajează pe aceştia să se înscrie la Agenţiile Judeţene de Ocuparea Forţei de Muncă pentru a beneficia inclusiv de programe de reconversie profesională.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.