Primaru Parisului Anne Hidalgo vrea să impună obligativitatea măştii de protecţie în anumite zone ale capitalei franceze - străzi comerciale, cheiurile Senei, parcuri, grădini şi pieţe deschise - cu scopul de a îndigui un al doilea val al epidemiei covid-19, relatează Le Monde.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Primarul din cadrul Partidului Socialist (PS) se pregătea marţi să-i transmită o cerere în acest sens prefectului Poliţiei Parisului Didier Lallement.

Purtarea măştii afară nu este foarte ”aplicată”, declară viceprimarul Anne Souyris însărcinat cu Sănătatea, care constată că 90% dintre parizieni nu folosesc masca pe stradă.

”Vom cere, aşadar, ca ea (masca de protecţie) să fie obligatorie afară, acolo unde este multă lume şi unde respectarea distanţei de un metru este dificilă”, declară Anne Souyris pentru Le Monde.

Hotărârea Primăriei Parisului vizează străzile comerciale, cheirule Senei, parcurile, grădinile şi pieţele în aer liber.

PLAN LOCAL DE IZOLARE

Această decizie intervine în urma publicării, luni, a unui aviz prin care Consiliul Ştiinţific recomandă un plan local de izolare în oraşele mari, prevăzând un eventual al doilea val covid-19 în toamnă.

”După ce a scăzut până în iunie, toţi indicatorii arată de-acum o creştere a covid-19 la Paris şi în regiunea” pariziană, declară Anne Souyris pentru Le Monde.

”Este trist, dar ne aflăm la începutul unui al doilea val” covid-19, avertizează ea.

Mai multe comune încearcă să generalizeze purtarea măştii afară, însă se lovesc de recursuri în justiţie, din cauza ”coerenţei” cu măsuri la nivel naţional, care nu prevăd obligativitatea purtării măştii de protecţie.

Ministrul francez al Sănătăţii Olivier Véran i-a autorizat la 31 iulie pe prefecţi să ia această decizie şi a încurajat mai multe oraşe mari - Nisa, Strasbourg şi Lille - să impună obligativitatea măştiide protecţie afară, în anumite locuri.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.