Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, afirmă că luni a fost aprobat un plan de restructurare în Consiliul de Administraţie al TAROM şi se arată încrezător că această companie ”va fi salvată”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Compania TAROM va fi salvată. Compania TAROM are în acest moment o flotă de avioane capabilă să asigure un flux financiar astfel încât compania să fie salvată, dar fără o restructurare – şi nu vorbesc doar restructurare de personal, vorbesc de alte costuri care trebuie eliminate, combustibil, agenţii interne, internaţionale, sunt multe măsuri pe care noi le vom lua conform unui plan de restructurare aprobat astăzi în Consiliul de Administraţie”, a afirmat Lucian Bode, luni, într-o emisiune la Realitatea Plus.  
 
Ministrul Transporturilor a precizat că în luna februarie a acestui an compania TAROM a fost sprijinită cu 37 de milioane de euro sub forma unui ”ajutor de salvare” care se va transforma într-un ”ajutor de restructurare” după ce planul de restructurare va fi transmis către Comisia Europeană. 
 
Acesta a reafirmat că Ministerul Finanţelor Publice asigură 65 de milioane de euro garanţii de stat, reprezentând pierderile pe care se estimează că TAROm le acumulează din cauza pandemiei cauzate de virusul SARS-COV-2. 
 
El s-a arătat încrezător că cei care fac parte din Consiliul de Administraţie al TAROM şi managementul companiei vor implementa planul de restructurare şi că astfel aceasta va fi ”salvată”. Bode a mai arătat că soluţia pentru TAROM este cea a ”managementului profesionist”.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.