Forţele speciale ucrainene au arestat luni un uzbek care a luat ostatică o persoană şi ameninţa să detoneze o bombă într-un centru de afaceri din Kiev, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Teroristul a fost arestat în viaţă. Nu a avut loc vreo explozie. Genişti lucrează la faţa locului”, a anunţat adjunctul ministrului de Interne Anton Gheraşcenko pe Facebook.

El precizează că operaţiunea a fost efectuată de către serviciile ucrainene de securitate SBU.

SBU a publicat fotografii pe Twitter în care răpitorul apare încătuşat, urcat într-o camionetă de către doi bărbaţi care poartă cagulă  şi sunt înarmaţi.

”Un proces şi o lungă pedeapsă cu închisoarea” îl aşteaptă pe suspect, a apreciat Gheraşcenko.

După ce a intrat într-o bancă din complexul Leonardo, în centrul Kievului, bărbatul a spus că are un dispozitiv exploziv în rucsac, potrivit ministrului.

Este vorba despre un bărbat în vâesrtă de 32 de ani de naţionalitate uzbekă, a precizat Gheraşcenko, potrivit unor informaţii preliminare.

”Potrivit conturilor sale pe reţele de socializare este o persoană dezechilibrată mental”, a apreciat el, precizând că nu s-a stabilit dacă bărbatul deţine cu adevărat exploizivi.

O femeie care conduce agenţia bancară a ales să rămână în local, potrivit lui Gheraşcenko, contactat de AFP.

Bărbatul a cerut să sune la poliţie, în timp ce alţi angajaţi părăseau banca.

La 21 iulie, un bărbat înarmat a luat ostatici 13 pasageri ai unui autobuz, în oraşul ucrainean Luţk (vest).

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a îndeplinit o cerere a răpitorului şi a publicat un mesaj video în care îndemna la privirea ”Earthlings”, un film documentar din 2015 narat de actorul american Joaquin Phoenix şi care condamnă maltratarea animalelor.

Atacatorul a eliberat apoi ostaticii şi a fost arestat, fără victime.

Însă şeful statului ucrainean a fost criticat din cauză că a cedat acestei revendicări stranii. ”Vestea prostă este că un terorist îl poate obliga pe preşedintele Ucrainei să înregistreze videoclipuri”, sublinia Borislav Bereza, un fost deputat. În opinia sa, acest precedent ”va încuraja alţi teroriţti” la acţiune.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.