Guvernul grec impune obligaţia purtării măştii de protecţie afară, la bordul feriboturilor şi vapoarelor - începând de marţi şi până pe 18 august -, în urma creşterii ocupării pe aceste nave, duminică, de la 65% în prezent la 85%, în pofida unei accelerări a epidemiei, a anunţat luni un purtător de cuvânt al Executivului, Stelios Petsas.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Această decizie a fost luată într-o teleconferinţă cu experţi, prezidată de premierul Kyriakos Mitsotakis, precizează Petsas, scrie site-ul keeptalkinggreece.com.

O majoritate a grecilor îşi iau concediu în august.

Ministrul Transporturilor Giannis Plakiotakis a crescut duminică nivelul ocupării navelor cu pasageri de la 60-65% la 80-85%, ceea ce a antrenat un val de critici în contextul unei creşteri a bilanţului covid-19 în ţară.

Plakiotakis a justificat necesitatea acestei creşteri a ocupării pe nave prin cererea mare în plin sezon estival.

În weekend, Grecia a înregistrat în medie 83 de contaminări cu covid-19 şi a impus noi restricţii de la începutul lui august.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.