Papa emerit Benedict al XVI-lea, în vârstă de 93 de ani, atins de o boală infecţioasă la faţă, este ”extrem de fragl”, dezvăluie cotidianul german regional Passauer Neue Presse, care-l citează pe biograful fostului papă, Peter Seewald, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Benedict al XVI-lea suferă de erizipel (brâncă) la faţă - o boală infecţioasă caracterizată de o tumefiere roşiatică şi care antrenează mâncărime şi dureri intense, dezvăluie ziarul.

”Potrivit lui Seewald, Papa emerit este de-acum extrem de fragil (...). Capacităţile sale intelectuale şi memoria nu-i sunt afectate, însă vocea abia i se aude”, scrie Passauer Neue Presse.

Peter Seewald s-a întâlnit sâmbătă, la Roma, cu Benedict al XVI-lea, pentru a-i prezenta biografia sa, potrivit cotidianului.

”În timpul acestei întâlniri, Papa emerit, în pofida bolii sale, s-a arătat optimist şi a declarat că dacă forţele îi cresc din nou, poate că va scrie din nou”, a adăugat el.

Joseph Ratzinger l-a vizitat pe fratele său mai mare, Georg, în Germania, în iunie, marcând astfel prima sa vizită în afara Italiei după demisia sa surpriză, în 2013.

Georg Ratzinger a murit două săptămâni mai târziu.

Cei doi fraţi, ambii ordinaţi preoţi în aceeaşi zi, în iunie 1951, erau foarte apropiaţi.

Primul papă care a demisionat în aproape 600 de ani, Benedict al XVI-lea, care a invocat motive de sănătate, duce o viaţă retrasă într-o mică mănăstire, la vatican, după ce a renunţat la pontificat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.