Donald Trump cere ca autorul atentatului cu bombă la maratonul de la Boston să fie condamnat la pedeapsa cu moartea, după anularea pedepsei de către o curte de apel, vineri, o hotărâre pe care a criticat-o, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Atâtea vieţi pierdute sau ruinate” - pedeapsa capitală ”a fost arareori atât de meritată” de către Dzhokhar Tsarnaev, a scris duminică pe Twitter şeful statului american, care se află într-o campanie axată pe ”fermitate” în vederea unei realegeri.

”Guvernul federal trebuie să ceară din nou pedeapsa cu moartea (...). Ţara noastră nu poate să lase decizia din apel în vigoare”, a apreciat el.

Evocând probleme în selectarea juraţilor, o Curte de Apel federală din Boston a anulat vineri o parte a hotărârii împotriva lui Djokhar Tsarnaev şi a retrimis dosarul la un tribunal de primă instanţă, în vederea unei reexaminări.

Indiferent de rezultatul reexaminării, el va rămâne condamnat cel puţin la închisoare pe viaţă.

Un student de origine cecenă, Djokhar Tsarnaev a fost condamnat la moarte în iunie 2015 după ce a pus, împreună cu fratele său mai mare, Tamerlan, două bombe în apropierea liniei de sosire a maratonului din Boston, la 15 aprilie 2013, omorând trei persoane şi rănind alte 264.

Avocaţii apărării au afirmat mereu că tânărul, în vârstă de 19 ani la momentul faptelor - în vârstă de 27 de ani în prezent - se afla sub influenţa fratelui său mai mare.

Tamerlan Tsarnaev a fost ucis de forţele de ordine la trei zile după atentat, în urma unor urmăriri şi căutări la periferia Bostonului. În timp ce fugeau, cei doi fraţi au ucis prin împuşcare un poliţist.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.