Premierul Ludovic Orban afirmă că ieea potrivit căreia va exista un nou val al pandemiei, probabil în toamnă-iarnă, ”a cam trecut”, având în vedere că virusul se transmite virulent, deşi este cald afară. ”Nu a dispărut cum dispare gripa vara”, a afirmat Orban, precizând că este ”atât de simplu” să ne protejăm.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Premierul Ludovic Orban a afirmat, duminică seară, la B 1 TV, că ideea potrivit căreia va exista un al doilea val al pandemiei ”a cam trecut”.

”Aia cu valurile cred că a cam trecut. S-a văzut că nu este vorba despre un val. Nu a dispărut cum dispare gripa vara. Nu, suntem în plină vară, este cald afară şi se transmite destul de viulent, virusul are o transmisibilutate destul de mare”, a precizat premierul.

Orban efirmă că ”să ne protejăm este atât de simplu”: să purtăm mască, să respectăm regulile de distanţă, să renunţăm la efuziunile afective, să nu vorbim spre faţa interlocutorului, să ne spălăm pe mâini.

”Dacă regulile acesta sunt respectate, noi putem duce o viaţă aproape normală, numărul de restricţii este destul de mic”, a mai declarat Ludovic Orban.

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat duminică alte 1.075 de cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus confirmate în ultimele 24 de ore, bilanţul ajungând la 53.186. În acelaşi interval s-au înregistrat 34 de decese, numărul total fiind de 2.413. În prezent, la Terapie Intensivă sunt internaţi 412 pacienţi.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.