Primarul municipiului Timişoara, Nicolae Robu (PNL), nu este de acord cu terminarea programului de lucru la terasele din oraş, la ora 23.00, aşa cum a decis Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU), în urmă cu o zi. Primarul susţine că ar fi trebuit lăsat programul de până acum, adică până la ora 1.00. CJSU s-a reunit, duminică şi a revenit asupra deciziei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE: Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Timiş s-a întrunit duminică în şedinţă, la solicitarea primarului municipiului Timişoara, Nicolae Robu, şi a decis să elimine din hotărârea iniţială, cea de sâmbătă, prevederea privind orarul teraselor.

De asemenea, CJSU Timiş a mai decis că se exceptează de la măsura purtării obligatorie a măştii în spaţiile deschise publice, copiii cu vârsta până la 16 ani din locurile de joacă, persoanele care desfăşoară activităţi fizice intense şi/sau în condiţii de muncă solicitantă (temperatură ridicată, umiditate crescută), sportivii care se află pe terenul de sport.
 
De asemenea, primarul Nicolae Robu a revenit cu o nouă postare pe Facebook: ”Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă s-a întrunit în această după-amiază la solicitarea subsemnatului şi a decis: «Anularea limitării orarului teraselor la ora 23.00 şi revenirea la orarul normal, cu limita la ora 1.00; Eliminarea obligativităţii purtării măştii la locurile de joacă pentru copiii în vârstă de sub 16 ani, cu precizarea că însoţitorii copiilor şi copiii de peste 16 ani au rămas cu această obligativitate; Exceptarea de la dispoziţia de sistare a activităţii a târgurilor, oboarelor, iarmaroacelor si pieţelor de vechituri la care accesul este controlabil şi se asigură distanţa de minim 2 m între standurile de vânzare şi prezenţa în perimetru a unui număr de persoane cel mult egal cu a zecea parte din suprafaţa în mp pe care se desfăşoară târgul, oborul, iarmarocul, respectiv piaţa respectivă»”, a scris Robu.

ŞTIRE INIŢIALĂ: ”Închiderea teraselor din Timişoara nu a fost decisă de Robu şi nici de Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă, ci de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă! Robu a susţinut în permanenţă, nicidecum oscilant, că la Timişoara - eu nu-mi permit să vorbesc despre alte oraşe pentru că nu cunosc situaţiile lor şi nici nu mă preocupă - terasele trebuie lăsate cu programul de până acum - adică până la ora 1.00 -, întrucât acest program nu a creat niciodată niciun fel de probleme în oraş”, a scris Nicolae Robu, duminică, pe pagina sa de Facebook.

Edilul Timişoarei spune că Guvernul nu are niciun amestec în această chestiune.

”Guvernul n-are niciun amestec, NICIO VINĂ, în ce s-a întâmplat! Pomenirea Guvernului în context a fost făcută eronat de către unii membri ai Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, care au înţeles că ar exista o decizie a Guvernului de limitare până la ora 23.00 a programului teraselor valabilă şi pentru judeţul Timiş! Ei bine, NU EXISTĂ!”, mai scrie Robu.

Nicolae Robu a anunţat că va solicita CJSU să revină asupra acestei decizii.

Sâmbătă, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Timiş a decis închiderea tuturor teraselor din judeţ, începând cu ora 23.00 şi până la ora 6.00. De asemenea, în şedinţa CJSU Timiş s-a mai decis obligativitatea purtării măştii de protecţie în spaţiile publice deschise, cu excepţia Pieţei Victoria şi a zonei de promenadă din centrul oraşului Timişoara.

Printre judeţele în care CJSU a decis închiderea teraselor între orele 23.00 - 06.00 se numără Satu Mare şi Vrancea.

Comitetul Naţioal pentru Situaţii de Urgenţă a decis, în schimb, închiderea localurilor la ora 23.00 în municipiul Bucureşti şi în judeţele Argeş, Braşov, Constanţa, Dâmboviţa, Ilfov, Prahova şi Galaţi. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.