Contul de Twitter al adeptului supremaţiei albe David Duke, fostul conducător al organizaţiei americane de extremă dreapta Ku Klux Klan (KKK), a fost închis vineri de reţeaua de socializare din cauza încălcării regulamentului cu privire la conţinuturi pline de ură, a declarat pentru Cnet un purtător de cuvânt al gigantului, care îşi continuă vânătoare de conturi cu ”conţinut plin de ură” după ce i-a impus primele restricţii preşedintelui american Donald Trump.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ku Klux Klan - o organizaţie care susţine supremaţia albilor şi care a fost înfiinţată în secolul al XIX-lea şi se face vinovată de mai multe crime rasiste ale unor afroamericani în Statele Unite - face obiectul unei petiţii semnate de câteva sute de mii de oameni care cere introducerea KKK în registrul oranizaţiilor teroriste.

Potrivit Southern Poverty Law Center, citat de Business Insider, David Duke s-a născut în Oklahoma, la Tulsa - teatrul unei revolte rasiste împotriva afroamericanilor în 1921 - şi a devenit, după ce şi-a încheiat studiile superioare în 1974, un ”Mare Vrăjitor” KKK, altfel spus liderul la scară naţională.

El s-ar fi îndepărtat, apoi, de organizaţie, la sfârşitul anilor '70, pentru a înfiinţa Asociaţia Naţională pentru Promovarea Persoanelor Albe (National Association for the Advancement of Colored People, NAACP).

Un susţinător înfocat al lui Donald Trump - căruia i-a mulţumit în urma atacului de la Charlottesville -, David Duke a publicat în 2013 ”Jewish Supremacism : my awakening to the jewish question”.

Reţelele de socializare au început, în urmă cu câteva săptămâni - după moartea lui George Floyd -, un viraj în vederea contracarării diverselor discursuri ale urii pe platformele lor.

La sfârşitul lui iunie, YouTube a închis canalul neonazistului american Richard Spencer, dar şi al lui Dieudonné, condamnat în mai multe rânduri cu privire la declaraţii negaţioniste şi antisemite. Eseistul Alain Soral a avut parte de acelaşi tratament.

Forumul american Reddit a închis comunitatea The_Donald, care-l susţinea pe Donald Trump. Site-ul afirmă că utilizatorii acesteia au încălcat regulile de utilizare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.