Guvernul britanic a decis să amâne cu cel puţin două săptămâni viitoarea fază a ieşirii din izolare în Anglia - prevăzută sâmbătă prin redeschiderea cazinourilor, jocului de popice, patinoarelor şi sălilor de spectacol -, din cauza unei creşteri a contaminării cu noul coronavirus şi să impună purtarea măştii de protecţie la muzeu, cinematograf şi în lăcaşurile de cult, a anunţat vineri premierul Boris Johnson, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Citând ultimele date cu privire la prevalenţa covid-19, liderul conservator a anunţat că, având în vedere ”aceste cifre care cresc, estimăm că trebuie să apăsăm pedala de frânare pentru a ţine virusul sub control”.

Cazinorile, locurile de jucat popice şi patinoarele urmau să fie redeschise sâmbătă, dar şi sălile de spectacol.

Recepţiile căsătoriilor cu până la 30 de invitaţi urmau, de asemenea, să fie permise.

Aplicată pentru moment în magazine, obligaţia purtării măştii de protecţie urmează să fie lărgită - începând de la 8 august - la alte locuri, precum muzeele, cinematografele şi locaşurile de cult.

”Ştiu că măsurile pe care le luăm sunt o adevărată lovitură dură pentru mulţi oameni, pentru toţi cei ale căror planuri de căsătorie au fost perturbate sau care nu pot sărbători acum Eid al-Adha aşa cum doresc”, a declarat Johnson într-o conferinţă de presă.

”Îmi pare cu adevărat rău, dar pur şi simplu nu ne putem asuma riscul”, a spus el.

Biroul Naţional britanic de Statistici (ONS) conchide, într-un studiu publicat vineri, că se înregistrează o creştere a contaminărilor cu noul coronavirus.

Potrivit ONS, de la 20 la 26 iulie s-au înregistrat aproximativ 0,78 de contaminări noi cu covid-19 la 10.000 de locuitori în Anglia - adică aproximativ 4.200 de cazuri pe zi.

Este vorba despre o creştere faţă de cele 2.800 de cazuri noi pe zi estimate cu o săptămâna mai înainte.

”Ceea ce observăm din datele ONS şi alte date este că am atins probabil limitele a ceea ce putem face în privinţa deschiderii societăţii”, a declarat în conferinţa de presă comună cu Johnson medicul-şef Chris Whitty.

Împoriva unei creşteri puternice a cazurilor de covid-19, noi restricţii le sunt impuse locuitorilor anumitor părţi din nordul Anglieie - începând de vineri.

Locuitorii Greater Manchester, anumitor zone din East Lancashire şi West Yorkshire nu au voie să se întâlnească cu alte persoane în locuinţe sau grădini.

Guvernul scoţian a anunţat că nu recomandă nicio călătorie în aceste regiuni.

”Pentru a face astfel încât să nu le agravăm problema şi să minimalizăm riscul transmiterii ulterioare aici, Guvernul scoţian nu recomandă cu putere călătoriile neesenţiale din Scoţia în aceste regiuni din nordul Angliei”, a anunţat pe Twitter premierul scoţian Nicola Sturgeon.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.