Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat, joi, după şedinţa Comitetului Executiv, că a propus ca Vasile Dâncu să preia interimar funcţia de preşedinte al Consiliului Naţional al PSD. De asemenea, în şedinţă au fost validate mai multe candidaturi pentru primăriile de sector din Bucureşti. În plus, social-democraţii vor să organizeze congres în 22 august, iar Marcel Ciolacu a precizat că a solicitat şefului DSU, Raed Arafat, să-i transmită condiţiile în care ar putea fi organizată întrunirea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Marcel Ciolacu a declarat, joi, într-o conferinţă de presă după şedinţa Comitetului Executiv al PSD, că au fost luate mai multe decizii.

”Eu l-am propus pe domnul Vasile Dâncu pentru a prelua funcţia de preşedinte interimar al Consiliului Naţional al PSD. La vot au fost 48 voturi pentru şi un vot împotrivă”, a anunţat Ciolacu.

Întrebat ce-l califică pe Vasile Dâncu pentru această funcţie, Ciolacu a afirmat: ”Domnul Dâncu e un om de stânga, e un om respectat, a fost şi vicepremier. Preşedintele Consiliul Naţional coordonează toate forurile partidului. E o un fel de reformă în partid”.

De asemenea, Marcel Ciolacu a anunţat că au fost validate mai multe candidaturi pentru primăriile de sector, între care a lui Neculai Onţanu la Sectorul 2 şi a viceprimarului general al Capitalei Aurelian Bădulescu, la Sectorul 3.

O altă decizie adoptată în CEx al PSD a fost demarare procedurilor pentru organizarea Congresului, în 22 august.

”Azi am pornit procedurile interne de a avea loc acest Congres. Mai mult, am trimis o adresă la domnul Arafat şi aştept un răspuns care sunt condiţiile pentru a organiza acest Congres. Vom vedea dacă Congresul va putea fi ţinut pe data de 22 august”, a mai declarat Ciolacu.

În plus, social-democraţii au decis dizolvarea organizaţiei PSD Ilfov.

”Am decis dizolvarea PSD Ilfov şi am numit interimar la conducere pe Iordache Viorel”, a mai anunţat Marcel Ciolacu.

Conducerea PSD s-a reunit, joi, în şedinţă, la sediul central al partidului din Bucureşti.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.