Potrivit sondajelor, mulţi dintre români obişnuiau să ia masa măcar o dată pe lună la restaurant. Însă, odată cu apariţia coronavirusului, acest lucru nu s-a mai întâmplat. Prin urmare, au fost nevoiţi să se adapteze la noua realitate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Astfel, cei mai inventivi şi-au amenajat un mic restaurant în propria locuinţă sau grădină. Dacă îţi doreşti să faci şi tu o astfel de schimbare, află, în continuare, cum poţi să realizezi un asemenea decor pentru a-ti mai potoli dorul de ieşit în oraş. 

Află cum poţi organiza o masă ca la restaurantul preferat chiar la tine acasă!

În primul rând, este important să stabileşti unde îţi doreşti să fie amplasat “restaurantul” tău, la interior sau la exterior. Potrivit specialiştilor, este recomandat ca acesta să fie în aer liber, mai ales dacă ai curte şi plănuieşti ca, din când în când, să îţi treacă pragul şi câţiva invitaţi. 

Recomandările ce urmează sunt potrivite mai degrabă pentru o masă în grădină, însă, cu siguranţă, pot fi reinterpretate şi adaptate pentru o cină în living sau chiar în bucătărie, dacă spaţiul îţi permite.

  • Amenajarea spaţiului

Pentru început, este important să îţi achiziţionezi mobilierul potrivit pentru grădină. Intră pe Internet şi alege un model de masă pentru terasa ta şi un set de scaune. Pentru un plus de stil, te poţi juca şi cu diferite accesorii. De exemplu, câteva lumini ar putea schimba cu totul atmosfera după lăsarea întunericului. 

În caz că nu dispui de un buget suplimentar, nu te îngrijora, poţi organiza lucrurile treptat. Ba chiar, pentru început, poţi folosi câteva piese din casă. Însă, ulterior, nu uita să le bagi înapoi, pentru a evita deteriorarea lor în cazul unei ploi puternice.

  • Invitarea oaspeţilor

O masă la care nu eşti acompaniat de persoanele dragi ţie nu are sens. Prin urmare, fă o listă de invitaţi şi spune-le unde şi când îi aştepţi. Ţine cont, însă, de recomandările autorităţilor! Nu invita un număr foarte mare de persoane şi, pe cât posibil, păstrează cel puţin un metru şi jumătate distanţă între oaspeţi.

  • Pregătirea preparatelor

Dacă preferi restaurantele din cauză că nu îţi place să găteşti, află că există două soluţii numai bune pentru tine. Fie faci comandă şi primeşti acasă felurile de mâncare de care ai nevoie, fie chemi un chef la domiciliu. În caz că nu ştiai, există bucătari care, contra cost, merg la cumpărături, iar mai apoi vin la tine şi îţi prepară bucatele preferate. Vestea bună este că spală chiar şi vasele! 

La nevoie, poţi găsi şi un somelier care să aleagă vinul potrivit pentru preparatele din meniu. Ţine cont şi de gusturile invitaţilor! Eventual, îi poţi întreba înainte ce le-ar plăcea să mănânce şi, astfel, se vor simţi chiar ca în oraş.

Gata, acum eşti mai aproape ca oricând de cina perfectă, ca la restaurantul tău preferat. Trebuie doar să urmezi paşii de mai sus şi devii bucătar şef în curtea ta!

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.