Un implant dentar este o procedură recomandată adesea de specialiştii în stomatologie atunci când ne confruntăm cu fenomenul de cădere a dinţilor, apărut odată cu vârsta, din cauze genetice sau în urma accidentelor. Acesta reprezintă o soluţie rapidă şi eficientă pentru a menţine un aspect estetic al danturii, dar şi o masticaţie corectă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cum trebuie să avem grijă de un implant dentar? Este nevoie să adoptăm o rutină de întreţinere diferită sau este suficient un periaj regulat şi o vizită la 6 luni la o clinică de stomatologie?

Îngrijirea implantului acasă

Pentru a ne menţine dantura sănătoasă este obligatoriu să ne păstrăm o igienă corectă. În cazul unui implant dentar, însă, trebuie să acordăm o atenţie suplimentară procedurilor de curăţare, dar şi instrumentelor pe care le folosim în periaj şi igienizare.

Specialiştii în stomatologie din Cluj recomandă curăţarea implantului cu o periuţă manuală, cu duritate medie sau scăzută, pe care să o schimbăm regulat, o dată la 2-3 luni. Utilizarea unei periuţe electrice în cazul unui implant dentar nu este recomandată. Vibraţiile pot duce, în timp, la slăbirea implantului. În consecinţă, masticaţia nu va mai fi realizată corect, iar implantul se va degrada mai rapid.

De asemenea, pentru a preveni eventualele probleme, este necesar să acordăm o atenţie deosebită igienei interdentare, dar şi curăţării zonei de contact între implant şi gingie. Este nevoie, în acest sens, să folosim regulat instrumente precum aţa dentară, periuţa interdentară sau duşul bucal. Acesta din urmă este metoda de igienizare recomandată adesea de specialiştii în stomatologie întrucât nu prezintă niciun pericol de producere a leziunilor. 

Există, totodată şi o serie de obiceiuri la care trebuie să renunţăm atât pentru protejarea implantului dentar, cât şi a danturii în general. Fumatul, ruperea ambalajelor, rosul unghiilor, oaselor sau alimentelor tari duce la degradarea accelerată a acestora.

Vizitele la clinica de stomatologie, mai dese?

Este intuitiv că un implant dentar are nevoie de o supravegheze atentă din partea medicului specialist. De aceea, este necesar să trecem pragul unei clinici de stomatologie în mod regulat, o dată la 6 luni, pentru un consult şi o igienizare profesională. În cazul în care persoana suferă de afecţiuni care ar putea avea un impact negativ asupra danturii, consultul trebuie repetat la 3 luni.

În tot acest timp comunicarea cu medicul implantolog rămâne una deschisă. Specialistul trebuie anunţat de fiecare dată când observăm schimbări la nivelul aspectului/stabilităţii implantului, dar şi atunci când apar simptome îngrijorătoare precum sângerările sau retracţiile gingivale.

Alverna Dental Studio este o clinică de stomatologie din Cluj cu tradiţie în efectuarea intervenţiilor de acest gen. Specialiştii de aici utilizează un implant dentar de înaltă calitate (implantul Megagen) şi se ocupă cu profesionalism de fiecare pacient în parte. Dacă ai nevoie de un implant dentar sau dacă îţi doreşti să aflii mai multe detalii despre cum să îl întreţii corect pe cel actual, îţi recomandăm să apelezi cu încredere la ajutorul specialiştilor Alverna Dental Studio Cluj!

Articol redactat de: SEO365.ro

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.