În premieră, Huawei a fost peste Samsung la nivel global în ceea ce priveşte vânzările de smartphone-uri, în ciuda interdicţiilor americane şi profitând de pandemie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Anliştii de la Canalys spun că Huawei a livrat 55,8 milioane de smartphone-uri în perioada aprilie - iunie 2020, perioadă în care Samsung s-a oprit la 53.7 milioane de unităţi.

Ambele companii au livrat mai puţin decât în aceeaşi perioadă a anului anterior. Însă, dacă Huawei a scăzut cu 5%, Samsung a luat-o la vale cu nu mai puţin de 30 de procente.

Este o situaţie influenţată decisiv de piaţa din China şi de evoluţia pandemiei, care ar putea să nu se repede în trimestrele care urmează.

70% din vânzările Huawei au venit din China, piaţă care îşi revenise deja în mare parte în al doilea trimestru. Samsung, de cealaltă parte, a fost afectat de situaţia provocată de pandemie în restul lumii. Producătorul coreean deţine doar 1% din piaţa de smartphone-uri din China.

Când piaţa îşi va reveni în restul lumii, Samsung va creşte. Huawei, de cealaltă parte, va avea probleme să vândă smartphone-uri în afara Chinei, fără acces la Play Store şi alte servicii Google.

Cei de la Samsung sunt optimişti cu privire la al treilea trimestru, când rezultate sunt aşteptate să se îmbunătăţească şi datorita lansării flagship-ului Galaxy Note 20 de săptămâna viitoare.

Analiza Canalys se coroborează parţial cu cea publicată de Counterpoint Research în urmă cu o lună, analiză în care arată că în luna aprilie a fost prima oară când Huawei a depăşit Samsung la vânzările de smartphone-uri.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.