Mai mulţi turişti au cerut ajutorul salvamontiştilor din Buşteni, miercuri seară, după ce au fost atacaţi de un urs. Ei au scăpat după ce s-au căţărat pe o stâncă şi au făcut zgomot puternic.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit datelor făcute publice de Salvamont Buşteni pe Facebook, mai mulţi turişti au fost atacaţi de un urs, miercuri seară, pe un traseu din Munţii Bucegi. 

Turiştii au reuşit să scape de animalul sălbatic după ce au urcat pe o stâncă şi au făcut zgomot folosindu-se de bidoane din plastic în care au introdus pietricele. În urma incidentului nimeni nu a fost rănit.

Salvatorii montani susţin că este al doilea incident de acest fel produs în ultima săptămână pe traseele montane din Bucegi şi le recomandă turiştilor să aibă la ei spray împotriva urşilor, să nu se apropie de animalele sălbatice, să nu le hrănească şi să nu fugă.

Cei care nu au spray care să ţină la distanţă animalele sălbatice sunt sfătuiţi să producă zgomot puternic, acesta alungând urşii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.