Preşedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri, întrebat despre clasarea dosarului violenţelor din 10 august 2018, că are foarte mare încredere în sistemul de justiţie din România şi s-a luptat ca ”niciun politician să nu se amestece în dosare, nici preşedintele” . El a spus, însă, că personal, ca şi mulţi alţi români, este de părere că e de dorit să se găsească o clarificare mai profundă în această speţă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Poate vă amintiţi că, atunci când a fost evenimentul 10 august, eu am avut o părere foarte fermă – că măsurile luate de Jandarmerie au fost exagerate. Au apărut relatări, filmări şi s-a constituit un dosar penal pe care l-a analizat DIICOT. Eu am foarte mare încredere în sistemul de justiţie din România şi eu împreună cu dumneavoastră, cu multe milioane de români ne-am luptat ca niciun politician să nu se amestece în dosare, nici preşedintele. Nu pot decât să vă spun opiniile personale şi să spun că justiţia îşi va face treaba şi cei vinovaţi vor fi traşi la răspundere. Personal, ca şi mulţi alţi români, suntem de părere că e de dorit să se găsească o clarificare mai profundă în această speţă”, a declarat preşedintele, întrebat în legătură cu decizia de clasare a dosarului privind evenimentele din 10 august 2018, din Piaţa Victoriei, din Capitală.
Dosarul violenţelor de la protestul din 10 august 2018, din Piaţa Victoriei, a fost clasat în ceea ce priveşte săvârşirea de acţiuni împotriva ordinii constituţionale, dar şi în ceea ce priveşte acuzaţiile la adresa coordonatorilor intervenţiei forţelor de ordine, iar urmărirea penală pentru purtare abuzivă, abuz şi neglijenţă în serviciu în cazul unor jandarmi care ”au exercitat violenţe nejustificate împotriva unor protestatari” a fost declinată către Parchetul Militar. Clasarea în ceea ce priveşte acuzaţiile de abuz în serviciu, participaţie improprie la purtare abuzivă, participaţie improprie la fals intelectual participaţie improprie la uz de fals, complicitate la abuz în serviciu şi complicitate la participaţie improprie la purtare abuzivă îi vizează pe coordonatorilor acţiunii jandarmilor, Laurenţiu Cazan, Mihai Dan Chirică, Gheorghe Sebastian Cucoş şi Ionuţ Cătălin Sindile.
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.