Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, miercuri, că decizia reintrării în starea de urgenţă se poate lua doar în măsura în care specialiştii afirmă că nu există altă soluţie. ”Eu vreau să cred că există altă soluţie”, a afirmat Iohannis.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Decizia reintrării în starea de urgenţă se poate lua doar în măsura în care specialiştii îmi spun că nu există altă soluţie. Eu vreau să cred că există altă soluţie. Vreau să cred că românii nu îşi doresc această boală, vreau să cred că românii vor respecta normele”, a declarat, miercuri, preşedintele Klaus IOhannis, într-o conferinţă de presă.

Şeful statului a precizat că este ”încrezător că împreună vom reuşi să stăpânim această epidemie rezonabil”.

”Rezonabil însemnând să nu mai avem o creştere semnificativă a numărului de persoane noi infectate în perioada următoare. Daţi-mi voie să consider starea de urgenţă, care ar inhiba libertăţi, drepturi, economie, ca o ultimă posibilitate”, a mai precizat preşedintele.

România a ieşit, în 15 mai, din starea de urgenţă şi a intrat în starea de alertă. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.