Viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu, a anunţat că purtarea măştii ar putea deveni obligatorie în orice zonă pietonală din Centrul Vechi, măsura fiind solicitată de mai mult timp. Bădulescu afirmă că s-a luat în calcul faptul că ”zona este cu grad de infecţie foarte mare, având în vedere zona restrânsă şi numărul mare de persoane care frecventează Centru Vechi”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Noi am cerut ca această măsură să fie institutită de mai mult timp. Noi am avut în vedere evaluarea riscurilor la nivelul Municipiului Bucureşti”, a afirmat, miercuri, la Digi 24, Aurelian Bădulescu.

Viceprimarul afirmă că s-a luat în calcul faptul că este o ”zonă cu grad de infecţie foarte mare, având în vedere zona restrânsă şi numărul mare de persoane care frecventează Centru Vechi”.

”Zona pietonală din Centrul Vechi se impune a fi imediat reglementată. (...) Măsura va viza 30 de zile, non-stop, orice persoană care intră în Centrul Vechi va trebui să aibă mască, în zonele pietonale”, a mai declarat viceprimarul Capitalei.

CNSU a aprobat, în şedinţa de marţi hotărârea numărul 37 privind stabilirea unor măsuri de limitare a răspândirii infecţiilor cu SARS CoV-2 la nivelul spaţiilor/activităţilor unde există un risc crescut de infectare.

”Comitetul a făcut prin această hotărâre, în baza analizei specialiştilor, următoarele propuneri:

- Instituirea obligativităţii purtării măştii de protecţie, în anumite  intervale  orare, pentru toate persoanele prezente în spaţiile publice deschise stabilite prin hotărâre a comitetului judeţean sau al Municipiului Bucureşti pentru situaţii de urgenţă, cu avizul direcţiei de sănătate publică.

- Spaţiile şi intervalele orare se stabilesc luând în considerare probabilitatea creşterii numărului persoanelor prezente concomitent în spaţiile şi în intervalele orare respective, ca efect al desfăşurării unor activităţi individuale sau de grup”, arată decizia CNSU.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.