Agenţii federali trimişi de Donald Trump la Seattle să apere bunuri aparţinând administraţiei federale au părăsit oraşul, a anunţat primarul democrat Jenny Durkan, după ce reprezentanţi locali s-au plâns de această prezenţă care alimenta, acuză ei, tensiuni la manifestaţii împotriva rasismului, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Echipe federale au sosit săptămâna trecută în principalul oraş din statul Washington şi se aflau în stare de alertă în urma unor atacuri vizând un tribunal federal la Portland, în statul Oregon vecin.

Primarul Jenny Durkan s-a opus trimiterii agenţilor federali, apreciind că această prezenţă ar putea antrena tulburări în loc să le împiedice şi subliniind că autorităţile locale nu şi-au dat acordul.

Ea a anunţat marţi pe Twitter că Departamentul Securităţii Interne (DHS) i-a transmis că agenţii din cadrul unei unităţi de intervenţie tactică a Vamei americane au părăsit oraşul Seattle.

DHS nu a comentat imediat pentru Reuters.

Durkan este unul dintre primarii democraţi care au îndemnat la încetarea violenţelor la manifestaţii împotriva rasismului şi violenţelor poliţiei, după ce preşedintele american Donald Trump a folosit imagini de la tulburări în campania sa electorală.

Secretarul american al Justiţiei Bill Barr a declarat marţi, în audieri în Congres pe această temă, că agenţi federali au fost desfăşuraţi la Portland cu scopul de a-i opri pe ”răzvrătiţi”.

Barr a respins critici dure ale aleţilor democraţi care acuză o manevră ce viza să promoveze menţinearea ”ordinii”, din care Trump a făcut unul dintre principalii săi cai de bătaie în campania în vederea alegerilor prezidenţiale de la 3 noiembrie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.