Protestul de la Termocentrala Mintia a fost suspendat, după ce reprezentanţii sindicatelor au transmis o scrisoare cu revendicările lor către Guvern şi alte autorităţi.Aproximativ 100 de angajaţi de la Termocentrala Mintia, din judeţul Hunedoara, au protestat miercuri în curtea instituţiei, refuzând să intre la lucru. Oamenii îşi cer drepturile restante de pe ultimele patru luni. până la data de 18 august şi crearea unui cadru legal care să permită continuarea activităţii în condiţii normale. În caz contrar, ei anunţa sistarea activităţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
 
UPDATE - Protestul celor aproximativ 100 de angajaţi ai Termocentralei Mintia care au solicitat plata drepturilor restante a fost suspendat, după ce reprezentanţii sindicatelor au transmis o scrisoare cu revendicările lor către Guvern, Ministerul Economiei, Prefectura Hunedoara şi Complexul Energetic Hunedoara.
 
 
”Având în vedere manifestaţia spontană, din data de 29.07.2020, a angajaţilor termocentralei Mintia, pe fondul neacordării drepturilor de natură salarială, a incertitudinii în ceea ce priveşte viitorul acestui producător de energie electrică şi termică, şi respectiv a locurilor de muncă, au fost punctate următoarele solicitări: Acordarea drepturilor restante până la data de 18.08.2020; Crearea unui cadru legal care să permită continuarea activităţii în condiţii normale”, se arată în scrisoarea transmisă de indicatul Liber Independent Electrocentrale Deva-Mintia şi   Sindicatul Solidaritatea Hunedoara, autorităţilor.
 
Potrivit protestatarilor, ”în lipsa îndeplinirii punctelor de mai sus, se va sista activitatea termocentralei Mintia şi se va solicita elaborarea unui program de închidere cu acordarea de plăţi compensatorii în cuantum de 90.000 lei şi 24 de luni venit de completare”.
 
 
UPDATE - Potrivit unui comunicat de presă, de miercuri, al sindicatelor din cadrul Termocentralei Mintia, Sindicatul Liber Independent Electrocentrale Deva-Mintia şi   Sindicatul Solidaritatea Hunedoara, protestatarii care au întrerupt lucrul, au două revendicări.
 
”Având în vedere manifestaţia spontană, din data de 29.07.2020, a angajaţilor termocentralei Mintia, pe fondul neacordării drepturilor de natură salarială, a incertitudinii în ceea ce priveşte viitorul acestui producător de energie electrică şi termică, şi respectiv a locurilor de muncă, au fost punctate următoarele solicitări: Acordarea drepturilor restante până la data de 18.08.2020; Crearea unui cadru legal care să permită continuarea activităţii în condiţii normale”, se arată în comunicat.
 
Potrivit sursei citate, ”în lipsa îndeplinirii punctelor de mai sus, se va sista activitatea termocentralei Mintia şi se va solicita elaborarea unui program de închidere cu acordarea de plăţi compensatorii în cuantum de 90.000 lei şi 24 de luni venit de completare”.
 
Aproximativ 100 de angajaţi de la Termocentrala Mintia au întrerupt, miercuri, lucrul şi protestează în curtea instituţiei.
ŞTIREA INIŢIALĂ - Liderul Sindicatului ”Solidaritatea”, Cristian Iştoc, a anunţat, miercuri dimineaţa, că aproximativ 100 de angajaţi ai Termocentralei Mintia protestează în curtea instituţiei.
 
”Aproape 100 de angajaţi sunt din nou în curte. Cer drepturile restante pe ultimele 4 luni. Tichete, decont transport, ajutor încălzire. În jur de 3000 lei”, a precizat Iştoc.
 
De asemenea, sursa citată mai arată că la Termocentrala Mintia mai este cărbune pentru o singură zi şi că în unele zone din Deva furnizarea apei calde a fost oprită din cauza unor ţevi sparte.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.