Compania Municipală Termoenergetica Bucureşti (CMTEB) anunţă, marţi, că a fost reluată furnizarea apei calde în Sectorul 3 al Capitalei la parametrii normali.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În prezent, se află în curs de finalizare o singură lucrare, care afectează cinci puncte termice din cele peste 200 existente în această unitate teritorial administrativă a Municipiului Bucureşti, această lucrare urmând a fi finalizată în cursul acestei seri”, a transmis, marţi, Termoenergetica.

Directorul Termoenergetica, David Alexandru Burghiu, afirmă că ”problemele existente în Sectorul 3 cu privire la funcţionarea apei calde sub parametrii normali nu sunt de ieri de azi, nu sunt din acest an”.

”Ele au început după dispariţia CET-ului Titan ( aparţinand Ministerului Economiei) în anul 2012, dispariţie ce a făcut ca acest sector să devină o zonă deficitară din punct de vedere al termoficării. (...)  În acest context, îi reamintesc primarului Sectorului 3 de problemele cauzate sistemului de termoficare de modul defectuos în care au fost realizate (de către Primăria Sectorului 3) lucrările de deviere a reţelei, pentru realizarea lucrărilor la parcarea subterană din Bulevardul Decebal. Acest mod defectuos a avut drept consecinţă faptul că timp de două săptămâni la începutul sezonului de încălzire 2019 -2020 nu s-a putut furniza cetăţenilor apă caldă şi căldură în această zonă. Situaţia a fost remediată de către compania noastră, după efectuarea unui circuit paralel de conducte”, a declarat directorul Companiei Municipală Termoenergetica, David Alexandru Burghiu.

De asemenea, Compania Municipală Termoenergetica Bucureşti va acorda o diminuare cuprinsă între 16 şi 24% la factura lunii curente ţinând cont de neplăcerile cauzate clienţilor.

Diminuările vor fi calculate în funcţie de perioada şi orele de nefuncţionare pentru toate zonele afectate din sectoarele 2 şi 3 ale Capitalei.

”Totodată, menţionăm că, în prezent, zonele unde apa caldă se furnizează deficitar sunt  zone punctuale, iar acest lucru este ca urmare a realizării lucrărilor de reparaţii a conductelor de termoficare, sau cele pentru remedierea avariilor apărute în sistem”, a mai transmis compania.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.