Jucătoarea britanică Johanna Konta, locul 14 WTA, s-a retras de la Palermo Ladies Open, prima competiţie oficială care va avea loc după întreruperea cauzată de pandemia de coronavirus, informează presa italiană. Konta devenise principala favorită după retragerea Simonei Halep, locul 2 WTA.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Alături de Konta, au declinat participarea rusoaicele Svetlana Kuzneţova, locul 32 WTA, Veronika Kudermetova, locul 40 WTA, şi letona Anastasija Sevastova (Letonia), locul 43 WTA.

În urma acestui val de retrageri, Sorana Cîrstea, locul 75 WTA, a intrat pe tabloul principal, în timp ce Irina Begu, locul 81 WTA, a devenit prima rezervă, iar Patricia Ţig, locul 85 WTA, a treia.

Simona Halep, locul 2 WTA, şi-a anunţat, duminică, retragerea de la Palermo Ladies Open.

"Având în vedere creşterea recentă a cazurilor Covid-19 în România şi îngrijorării mele cu privire la călătoriile aeriene internaţionale în acest moment, am luat decizia grea de a mă retrage de la Palermo. Vreau să mulţumesc directorului turneului şi Ministerului italian al Sănătăţii pentru toate eforturile făcute în numele meu", a scris sportiva, pe reţelele de socializare.

Ministrul italian al Sănătăţii, Roberto Speranza, a anunţat, vineri, că toţi cetăţenii care în ultimele 14 zile au fost în România şi Bulgaria vor trebui să intre în carantină la sosirea în Italia.

Această măsură le-ar fi împiedica să ia startul în competiţie jucătoarele române, însă organizatorii au primit o derogare pentru acestea din partea Ministerului Sănătăţii din Italia.

După cinci luni de la suspendarea circuitului feminin din cauza pandemiei de coronavisrus, Palermo Ladies Open, de categorie WTA International, va începe sâmbătă, cu mecurile din calificări. Partidele de pe tabloul principal sunt programate de luni.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.