Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara au deschis dosare penale pentru zădărnicirea combaterii bolilor în urma infecţiilor cu COVID - 19 la Spitalul Clinic CFR Timişoara şi Spitalul de Psihiatrie din Gătaia unde angajaţi nu au respectat măsurile de protecţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
 
Potrivit unui comunicat de presă, de marţi, al Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara, la nivelul instituţiei a fost deschis un dosar penal în care se cercetează  fapte de zădărnicire a combaterii bolilor
 
”În data de 10.07.2020 organele de cercetare penală au luat la cunoştinţă despre faptul că un număr de 7 (şapte) persoane –cadre medicale şi pacienţi ai Spitalului Clinic Căi Ferate Timişoara- au fost depistaţi pozitiv la testul Covid 19 in urma analizării probelor recoltate în perioada 30.06.2020-06.07.2020, existând indicii ale nerespectării, la nivelul Spitalului Clinic Căi Ferate Timişoara, de către funcţionari publici din cadrul unităţii spitaliceşti, a măsurilor privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infectocontagioase”, se arată în comunicat.
 
La Spitalul CFR din Timişoara, o asistentă medicală, depistată pozitiv cu noul coronavirus, nu a respectat măsurile de protecţie, infectând astfel două colege şi patru pacienţi. Ulterior, femeia a refuzat internarea în spital profitând de vidul legislativ de la acel moment.
 
Aceeaşi situaţie se regăseşte şi la Spitalul de Psihiatrie Gătaia unde procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara au deschis un dosar penal  în care, de asemenea, se fac cercetări privind fapte de zădărnicire a combaterii bolilor.
 
”În data de 14.07.2020 organele de cercetare penală au luat la cunoştinţă despre faptul că un număr de 6 (şase) persoane, pacienţi cronici internaţi în Spitalul de psihiatrie Gătaia, au fost depistaţi pozitiv la testul Covid 19 in urma analizării probelor recoltate în perioada 10.07.2020-11.07.2020, existand indicii ale nerespectării, la nivelul Spitalul de psihiatrie Gătaia, de către funcţionari publici din cadrul unităţii spitaliceşti, a măsurilor privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infectocontagioase”, mai arată sursa citată.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.