Un bărbat în vârstă de 36 de ani, arestat la Bruxelles din cauză că a aruncat un cocteil Molotov la Parlamentul federal belgian, a declarat că a acţionat astfel ca ”represalii faţă de proasta gestionare a crizei sanitare”, a anunţat marţi Parchetul din Bruxelles, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Tânărul a fost arestat de o patrulă a poliţiei, atrasă de ”comportamentul suspect” al acestuia, în timp ce încerca să arunce dispozitivul către clădire, luni, către ora locală 13.30 (14.30, ora României).

Pagubele provocate pe domeniul public sunt minime, iar nimeni nu a fost rănit, a precizat într-o conferinţă de presă un purtător de cuvânt al parchetului, Denis Goeman.

În pofida unor documente găsite în maşina tânărului, parcată în apropierea Parlamentului şi la domiciliul acestuia - care ”sugerează” că suspectul ”ar putea avea convingeri extremiste” -, bărbatul în vârstă de 36 de ani, originar din Limbourg (est), nu pare să fi acţionat în numele unei”convingeri politice anume”.

”Conţinutul documentelor ar putea sugera că persoana are idei extremiste. În orice caz, nu există vreo revendicare a vreunui partid sau vreunei ideologii de extremă dreapta sau de extremă stânga”, a declarat Denis Goeman.

”El explică, în audieri, că motivul faptei sale este că lumea politică a gestionat prost criza sanitară” covid-19, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Suspectul era cunoscut serviciilor judiciare, însă nu are cazier judiciar ”propriu-zis”, a declarat Denis Goeman.

Un judecător de instrucţie urmează să se pronunţe cu privire la o inculpare.

”În acest stadiu, mobilul terorist nu este reţinut”, a răsouns Denis Goeman unui întrebări a presei în acest sens.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.