Unitatea mobilă ATI, trimisă pe 14 iulie la Spitalul Judeţean "Sf. Andrei" din Galaţi nu funcţionează, deşi au trecut două săptămâni de când a ajuns în judeţ. Unitatea nu poate funcţiona pentru că nu sunt suficienţi medici pe terapie intensivă care să asigure atât activitatea curentă din spital, cât şi pe cea suplimentară

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Unitatea mobilă de ATI e racordată la toate utilităţile. Singurul impediment îl reprezintă personalul medical care e insuficient în cadrul secţiei de ATI, dar am discutat cu managerii spitalelor şi am convenit să facă o analiză, mai ales la Spitalul Judeţean, pentru a reloca personalul, dat fiind că doar 25 la sută din capacitatea spitalului e ocupată la acest moment.. Prin redistribuiri din alte secţii credem că ar putea fi găsite infirmiere, îngrijitoare, asistente care să lucreze în unitatea mobile, dar e o problemă, totuşi, cu medicii, care sunt insuficienţi”, a declarat prefectul de Galaţi, Gabriel Avrămescu.

 În Spitalul Judeţean Galaţi, sunt 181 de cadre medicale infectate cu coronavirus. inclusiv sectia de terapie intensivă fiind afectată, având cadre medicale diagnosticate cu covid 19.

Judeţul Galaţi a raportat marţi 21 de cazuri noi de coronavirus, având un total de 1930 de cazuri din 16.940 de teste efectuate. Din numărul total de bolnavi, s-au vindecat 995 iar 116 au decedat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.