David Sherborne, avocatul lui Johnny Depp în procesul intentat ziarului britanic The Sun, care a publicat în urmă cu doi ani un articol în care era susţinut că actorul şi-a bătut soţia, a declarat marţi, în faţa Înaltei Curţi din Londra, la pledoaria finală, că materialul respectiv a fost „părtinitor” şi „nedocumentat” şi că publicaţia a acţionat ca „judecător şi juriu”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Johnny Depp a dat în judecată pentru defăimare News Group Newspapers, compania care deţine publicaţia The Sun, şi pe redactorul Dan Wootton.

Ziarul a scris în aprilie 2018 că actorul şi-a bătut soţia şi susţine că cele relatate sunt adevărate. Procesul a început pe 7 iulie. De atunci, în faţa judecătorului au fost depuse mărturii, inclusiv de Johnny Depp şi fosta lui soţie, actriţa Amber Heard.

Heard, în vârstă de 34 de ani, susţine de mai mult timp că starul din „Piraţii din Caraibe” a atacat-o de cel puţin 14 ori, de multe ori ameninţând-o că o omoară, că a lovit-o cu palma şi cu pumnul, dar şi cu picioarele atunci când devenea „monstrul” - un alter ego violent şi gelos, alimentat de consumul excesiv de alcool şi droguri.

Johnny Depp, în vârstă de 57 de ani, membru al grupului The Hollywood Vampires, fondat împreună cu Alice Cooper şi Joe Perry, a negat că a fost violent cu Heard şi a spus că totul este o farsă, că el este cel care a fost fizic agresat.

Avocaţii ziarului au spus luni că „nu exista îndoială” că el şi-a „abuzat sistematic” fosta soţie, relatează BBC.

În ultima zi de audieri, Depp a fost întâmpinat la intrarea în Royal Courts of Justice de câteva zeci de fani care l-au salutat.

Sherborne a spus în faţa Curţii că articolul din urmă cu doi ani îl arăta pe Depp ca „vinovat, incontestabil, de gravă violenţă domestică” faţă de Heard şi că nu era apt să muncească în industria filmului şi că i-a plătit 5 milioane de lire sterline actriţei pentru că i-a cauzat răni şi pentru că a făcut-o să se teamă pentru viaţa ei. În plus, a mai spus avocatul, sugerează că Depp a fost „judecat, acuzat şi condamnat”.

David Sherborne a făcut referire în mod sarcastic la „excelenţa jurnalistică” pe care The Sun caută să o apere şi a adăugat că „această Curte nu a auzit un jurnalist” vorbind legat de articol.

A fost prezentat „deliberat, în formă unilaterală”, deşi Depp nu a fost vreodată acuzat penal că a fost violent cu Heard, a mai spus avocatul. El a completat că Johnny Depp ştie că acuzaţiile sunt „complet false”, la fel şi prietenii şi alţi martori care au depus mărturie în ultimele trei săptămâni.

Avocatul a subliniat că cei mai mulţi dintre cei care au depus mărturie în apărarea lui nu lucrează pentru el şi nu sunt dependenţi financiar de el.

Sherborne a spus că News Group Newspapers s-a bazat pe mărturiile lui Amber Heard, „o persoană complexă cu un trecut complex”.

Luni, echipa de avocaţi care apără interesele companiei a susţinut pledoaria de închidere.

Sasha Wass a declarat: „Ascultând toate dovezile în acest caz şi toate dovezile care vin în sprijinul incidentelor violente, sugerăm că nu există îndoială că domnul Depp, în mod obişnuit şi sistematic, şi-a abuzat soţia. Caracterizarea că şi-a bătut nevasta este pe de-a-ntregul adevărată”.

Ea a mai afirmat că stilul de viaţă al lui Depp „înconjurat de o clică de instigatori în vârstă, cu care împărtăşeşte alcool şi droguri” îi distrugea „viaţa, cariera şi sănătatea”.

Wass a mai declarat că actorul a căutat stabilitate alături de Heard, dar „a ajuns să o urască pentru că era protectivă” şi detesta că îi spunea cum ar putea pune capăt dependenţei lui.

„Domnul Depp şi-a petrecut întreaga viaţă de adult făcând exact ceea ce a vrut şi nu avea de gând să dea socoteală unei femei în această etapă a vieţii lui”, a adăugat Wass.

Judecătorul Justice Nicol a spus că aprecierea lui va fi prezentată la o altă dată.

Amber Heard şi Johnny Depp s-au cunoscut în 2009, când au filmat „The Rum Diary”. Au petrecut mai mult timp împreună atunci, însă relaţia a început în 2011, când s-au reîntâlnit pentru promovarea filmului. Un an mai târziu, Amber Heard a spus că el a început din nou să consume alcool şi droguri. S-au căsătorit în 2015. Divorţul dintre ei a fost finalizat în ianuarie 2017, după mai multe luni în care ea l-a acuzat de violenţă domestică, iar starul a acuzat-o de şantaj financiar.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.