Ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, a declarat, luni seară, că reforma în aparatul bugetar a început deja prin reorganizarea unor ministere sau instituţii şi va continua. Cîţu a precizat că, pe durata pandemiei de coronavirus, s-a constatat că se poate lucra ”mult mai bine” şi cu mai puţini funcţionari în ministere.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am început digitalizarea, este un mod transparent şi eficient de a face aparatul public mai suplu şi bineînţeles reorganizarea fiecărui minister. Reorganizarea la Ministerul de Finanţe este aproape finalizată, în acest moment. A fost reorganizat ANAF-ul, de fiecare dată au dispărut locuri de muncă, dar este adevărat şi înţeleg frustrarea, sectorul privat se uită către sectorul bugetar. Le spun că reforma în sistemul public se va face şi se face, dar cred că cel mai obiectiv mod de a face aceste reforme este  informatizarea, prin digitalizare, după aceea vom vedea care va fi forma finală a aparatului bugetar”, a declarat Florin Cîţu la Realitatea Plus, luni seară.

Ministrul a mai declarat că ”organizarea continuă şi cred că mesajul a fost clar de la început, vom continua reforma în aparatul administrativ”.

Florin Cîţu a mai adăugat că pe perioada pandemiei s-a lucrat la fel de bine cu mai puţini funcţionari.

”Noi ce am văzut în perioada pandemiei? S-a lucrat foarte bine, mult mai bine, cu un număr mai mic de funcţionari publici în ministerele importante. Au fost anumite ministere unde s-a văzut că s-a putut lucra la fel de bine cu mai puţini angajaţi. Este o lecţie pe care am învăţat-o în perioada de pandemie”, a mai precizat ministrul.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.