Camera Deputaţilor a adoptat luni, decizional, proiectul de lege iniţiat de PSD care prevede ca pe data de 17 noiembrie să fie celebrată anual „Ziua naţională a copilului prematur din România”. Propunerea legislativă merge la promulgare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Proiectul a fost adoptat cu 229 de voturi „pentru”, un vot „împotrivă” şi 24 de abţineri.

„Ziua naţională a copilului prematur în România” poate fi marcată de către autorităţile administraţiei publice centrale şi locale, precum şi de către organizaţiile non-guvernamentale prin organizarea de evenimente dedicate copiilor prematuri.

De asemenea, „în săptămâna care include data de 17 noiembrie, Ministerul Sănătăţii, prezintă în faţa comisiilor de sănătate reunite ale Senatului şi Camerei Deputaţilor un raport privind situaţia copiilor prematuri din România, precum şi progresele înregistrate în acest domeniu”, conform proiectului adoptat de către deputaţi.

Senatul a adoptat proiectul pe 23 aprilie, în calitate de prim for sesizat, iar Camera a dat vot decizional pentru aprobare, astfel încât iniţiativa merge la promulgare.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.