Senatul a adoptat, ca prim for sesizat, iniţiativa legislativă a deputatului PNL Ovidiu Raeţchi prin care 8 mai este declarată sărbătoare a zilei „Victoriei Coaliţiei Naţiunilor Unite în cel de-al Doilea Război Mondial”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 Proiectul de lege a fost adoptat cu 123 voturi „pentru”, zero împotrivă şi cinci abţineri. 

„Se consacră ziua de 8 mai ca sărbătoare a zilei „Victoriei Coaliţiei Naţiunilor Unite în cel de-al Doilea Război Mondial”. Parlamentul, Preşedintele României, Guvernul prin Ministerul Apărării Naţional, celelalte autorităţi publice centrale, precum şi autorităţile administraţiei publice locale pot organiza evenimente cu prilejul zilei”, arată iniţiativa legislativă.

De asemenea, „Societatea Română de Radiodifuziune şi Societatea Română de Televiziune, în calitatea de servicii publice, pot include în programele lor emisiuni şi/sau aspecte de la manifestările organizate cu ocazia acestei zile”, conform sursei citate.

Senatul a adoptat luni proiectul de lege, în calitate de prim for sesizat, decizională fiind Camera Deputaţilor.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.