Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării a anunţat, luni, că la finalul săptămânii trecute a fost din nou aglomeraţie pe plajele sălbatice, fiind înregistrate 24.800 de persoane cu peste 3.000 de maşini. Unii dintre turişti au încălcatlegislaţia din zonele protejate, fiind date amenzi în valoare de peste 63.000 de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Weekend-ul trecut, 25-26 iulie 2020, un număr foarte mare de turişti au sosit pe plajele sălbatice din Rezervaţia Biosferei Delta Dunării. În zona Vadu-Corbu-Midia, s-a înregistrat iarăşi cel mai mare aflux de vizitatori şi în continuare mulţi dintre aceştia nu au respectat regulile specifice zonei costiere aflată în Rezervaţia Biosferei Delta Dunării, respectiv au campat ilegal şi au parcat maşinile pe habitatele de interes comunitar. În ziua de sâmbătă au fost estimaţi în total pe plajele Vadu - Corbu – Midia, aproximativ 13.500 de turişti şi 1.650 de autovehicule, iar duminică, pe aceleaşi plaje au fost estimaţi 11.300 de turişti şi 1.380 autovehicule”, au transmis, luni, reprezentanţii Administraţii Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării.

Aceştia au precizat că s-a constatat o tendinţă a turiştilor de a lăsa din ce în ce mai multe deşeuri direct pe plaje sau pe habitatele naturale din zonă, în loc de a le depozita în locurile special amenajate. 

Reprezentanţii Asociaţiei anunţă că au fost întreprinse acţiuni comune de control cu echipe mixte formate din inspectorii ecologi ai Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, Gruparea Mobilă de Jandarmi Tomis, Constanţa şi reprezentanţii Gărzii Naţionale de Mediu – Comisariatul RBDD.

”Pentru încălcările legii constatate, ecologi ai Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării au aplicat sâmbătă un număr de 65 amenzi contravenţionale în valoare de 43.500 lei, şi 7 avertismente, iar duminică au aplicat un număr de 54 de amenzi contravenţionale în valoare de 19.600 lei şi 16 avertismente, conform Legii 82/1993 şi OUG 202/2002”, au mai transmis reprezentanţii Asociaţiei.

Şi celelalte plaje de pe teritoriul Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării au fost monitorizate de către inspectorii ecologi ai ARBDD, astfel, pe plaja Portiţa s-au estimat 380 turişti, pe plaja Sf. Gheorghe 300 turişti, iar pe plaja Sulina 1.700 turişti.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.