Serviciul federal rus de securitate FSB a anunţat luni că a dejucat un plan al unui atentat la Moscova şi că a ucis un bărbat suspectat de pregărirea unui atac armat în masă, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Suspectul, a cărui identitate nu a fost dezvăluită, este originar dintr-o ţară din Asia Centrală, a precizat FSB.

Postul public de televiziune Rossiya 24 a difuzat o imagine cu acest bărbat, culcat cu faţa la pământ, cu o puşcă de tip Kalaşnikov alături.

În altă imagine apare o geantă sport în care se află trei grenade.

FSB a precizat că suspectul a fost ucis prin împuşcare, după ce a deschis focul asupra agenţilor care veneau să-l aresteze la periferia Moscovei.

Securitatea rusă adaugă că bărbatul avea legături cu o grupare islamistă internaţională din Siria.

Fratele bărbatului a fost arestat şi el, iar eventuali complici erau căutaţi.

Rusia a fost în trecut ţinta unor atacuri ale unor grupări islamiste. În 2017, ea a fost teatrul unui atentat cu bombă în metrou, la Sankt Petersburg, soldat cu 15 morţi.

Potrivit unor oficiali din domeniul securităţii, mii de persoane originare din foste republici sovietice din Asia Centrală sau din Caucazul de Nord, o regiune rusă majoritar musulmană, s-au dus în Siria sau Irak pentru a lupta alături de islamişti.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.