Liderul deputaţilor PNL Florin Roman a declarat că Ludovic Orban a venit în Parlament de fiecare dată când a fost chemat, „nu şi-a găsit alte scuze sau alte motive” pentru a nu veni, cum a făcut premierul PSD. Referitor la dorinţa PSD de a îl chema în Parlament pe Klaus Iohannis pentru a explica intenţiile sale privind negocierile bugetului UE, Roman a precizat că preşedintele ar trebui lăsat să lucreze şi că şeful statului „se ocupă de trebuie serioase şi nu are timp de politicianisme care chiar nu au nicio legătură cu interesul românilor”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„În ceea ce priveşte invitaţia adresată premierului, prim-ministrul, în comparaţie cu premierul PSD, premierul liberal a venit în Parlament de fiecare dată când a fost invitat, fără niciun fel de problemă. Nu şi-a găsit alte scuze sau alte motive pentru a nu veni în Parlament. Din acest punct de vedere, nu e niciun fel de problemă, premierul a arătat întotdeauna respect faţă de Parlament”, a afirmat Florin Roman, într-o intervenţie luni la Digi 24.

Cu privire la dorinţa social-democraţilor ca preşedintele Klaus Iohannis să ceară mandat de la Parlament înainte de a participa la negocierile UE pe bugetul Uniunii, Florin Roman a reamintit că şeful statului a fost ales cu peste şase milioane de voturi, iar PSD a ajuns în Legislativ cu doar 3,2 milioane de voturi.

„În ceea ce priveşte dorinţa asta totalitară a PSD de a îl chema pe preşedinte la raport, aşa o chestiune simplă – că preşedintele a fost votat de 6,5 milioane de români, PSD a intrat în Parlament cu 3,2 milioane de voturi. Bun. Ei au înţeles că trebuie să dea cât mai puţine atribute preşedintelui, ei au înţeles trebuie interpretată Constituţia aşa cum o făcea Liviu Dragnea. E problema lor. Preşedintele se ocupă de trebuie serioase şi nu are timp de politicianisme care chiar nu au nicio legătură cu interesul românilor, deşi preşedintele a apărat interesul românilor atunci când a obţinut acel acord financiar de 80 miliarde euro pentru România, nu pentru PNL, PSD sau altcineva”, a completat Roman.

Liderul deputaţilor PNL a mai spus că social-democraţii nu pot ieşi din această retorică politicianistă şi poartă un război de „gherilă” cu premierul şi şeful statului. 

„Colegii noştri, din păcate, continuă să rămână blocaţi în această retorică, în această luptă de gherilă şi cred că atât preşedintele, cât şi premierul trebuie lăsaţi să lucreze pentru că pandemia solicită decizii, solicită un efort fantastic şi sigur că timpul de hărţuire politică şi de luptă politică este înainte. Avem timp să se certăm pe alte teme, nu pe lucruri care ţin de viaţa oamenilor”, a conchis Florin Roman.

Preşedintele Camerei Deputaţilor Marcel Ciolacu a anunţat că, alături de şeful interimar al Senatului Robert Cazanciuc i-a scris premierului Ludovic Orban pentru a veni în Parlament ca să prezinte măsurile pentru împiedicarea răspândirii COVID-19. El a precizat că şeful Executivului trebuie să arate „ţării un plan detaliat pentru gestionarea pandemiei, începerea şcolii şi organizarea alegerilor”.

De asemenea, PSD susţine că este posibil ca negocierile privind ajutoarele financiare primite de ţările Uniunii Europene să fie reluate, „având în vedere dezvoltările din Parlamentul European”. În acest context social-democraţii îi solicită preşedintelui Klaus Iohannis să obţină un mandat din partea Parlamentului înainte de a merge la negocieri şi să prezinte un raport aleşilor după finalizarea acestora, a declarat purtătorul de cuvânt al PSD Lucian Romaşcanu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.