O dronă israeliană militară s-a prăbuşit pe teritoriul libanez, după ce Israelul şi-a consolidat prezenţa la frontiera de nord, cu Libanul, a anunţat armata israeliană, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Drona militară a căzut ”în timpul unei operaţiuni militare la frontieră”, a anunţat duminică armata într-un comunicat.

”Nu există vreo temere ca informaţii să fie dezvăluite de această drină”, a precizat armata israeliană.

Presa israeliană scrie că drona s-a prăbuşit din cauza unei defecţiuni tehnice.

Israelul survolează cu regularitate, cu drone, teritoriul Libanului, cu scopul de a supraveghea mişcările grupării armate proiraniene Hezbollah, unul dintre inamicii săi juraţi şi un nume cu greutate în politica libaneză.

”Libanul şi Siria sunt vinovate de ceea ce se întâmplă pe şi de pe teritoriul lor”, a declarat duminică, în cursul unei vizite la o bază militară, situată în apropiere de frontiera cu Libanul, ministrul israelian al Apărării Benny Gantz.

”Noi nu căutăm să agravăm situaţia, dar cel care va voi să ne pună la încercare se va confrunta cu un răspuns puternic”, a avertizat, citat într-un comunicat al biroului său, Gantz.

Israelul se află în mod teoretic în stare de război cu Siria şi Libanul, vecinii săi. Hezbollahul şi Iranul, altă oaie neagră a Israelului, susţin militar regimul lui Bashar al-Assad în Siria devastată de război.

Armata israeliană şi-a consolidat săptămâna aceasta prezenţa la frontiera de nord, în apropiere de Liban.

Mai multe drumuri din acest sector au fost închise ciculaţiei, scrie presa israeliană.

Armata a anunţat marţi această consolidare, la o zi după uciderea, potrivit unui ONG sirian, a cinci combatanţii proiranieni în atacuri aeriene israeliene în apropiere de Damasc, în Siria.

Hezbollahul a anunţat ulterior moartea unuia dintre combatanţii săi în aceste raiduri israeliene.

Presa israeliană scrie că este vorba despre pregătiri împotriva unei eventuale risposte a Hezbollahului.

Armata israelianăa trimis vineri noi întăriri la frontiera de nord, precizând că ”şi-a ridicat nivelul pregătirii împotriva unor diverse posibile acţiuni inamice”.

Tot vineri, armata israeliană a lovit ţinte militare în sudul Siriei, ca represalii la tiruri de pe teritoriul sirian.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.