Unsprezece persoane au fost arestate duminică, în marja unei vizite a ministrului francez de Interne Gérald Darmanin, care a fost insultat în timpul unei ceremonii în memoria preotului Hamel, asasinat în urmă cu patru ani la Saint-Étienne-du-Rouvray, a anunţat prefectura din Seine-Maritime, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Unsprezece persoane au fost reţinute şi audiate, patru se află în arest preventiv cu privire la ultraj, iar toate au fost amendate cu privire la o manifestaţie interzisă”, a declarat prefectuta pentru AFP.

Mai multe persoane au strigat ”Darmanin, violator murdar!”, în timpul discursului ministrului.

Potrivit prefecturii, sectorul în care a avut loc ceremonia nu a fost închis.

”În pofida faptului că exista o interdicţie a manifestaţiilor, sectorul era deschis publicului”, a precizat prefectura.

Persoanele ”care l-au interpelat pe ministru au fost scoase” cu forţa din zonă.

Ele sunt ”cunoscute ca făcând parte din mişcarea «vestelor galbene» şi ultra-stângii”, iar cuvintele nu au fost proferate de către femisite, precizează aceeaşi sursă.

Prefectura apreciază că ”este scandalos să se profite de o ceremonie de reculegere” pentru a se comite acest tip de manifestare.

Gérald Darmanin - care a fost acuzat de viol - este ţinta asociaţiilor feministe după ce a fost numit ministru de Interne.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.