Preşedintele Pro România, Victor Ponta, anunţă o alianţă între Pro România şi noua formaţiune politică înfiinţată de către primarul sectorului 3, Robert Negoiţă, Partidul Bucureşti 2020. Ponta afirmă că Alianţa Pro Bucureşti 2020 se adresează celor care nu vor să voteze „contra” şi care nu doresc să fie prizonieri ai „binomului” PSD-PNL. „Ne-am aliat noi contra doamnei Firea... nici vorbă! Dacă ne era bine şi eram mulţumiţi de ce se întâmpla în PSD, nu plecam”, a declarat Victor Ponta într-o conferinţă de presă comună cu Robert Negoiţă. Purtătorul de cuvânt al PSD, senatorul Lucian Romaşcanu, cataloghează drept „un fiasco” alianţa Pro Bucureşti 2020 anunţată duminică de Victor Ponta şi Robert Negoiţă, Romaşcanu criticându-l pe Victor Ponta şi spunând că decizia acestuia „serveşte” intereselor PNL şi ale preşedintelui Klaus Iohannis. „ Este evident că ceea ce a avut tot timpul în minte domnul Ponta a fost o farsă, nu a avut niciodată în intenţie să negociere pe bune cu PSD. Acum vedem de fapt că ceea ce face domnul Ponta este un sprijin pe care îl dă lui Nicuşor Dan şi PNL şi implicit domnului Ioahnnis” a declarat Romaşcanu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Romaşcanu: Alianţa Pro Bucureşti 2020 anunţată de Victor Ponta şi Robert Negoiţă este un fiasco

 

„Nu e doar o alianţă între doi oameni care se cunosc de foarte mult timp, ci o alianţă între destul de mulţi oameni”, a prezentat Victor Ponta duminică, într-o conferinţă de presă, noua colaborare între Pro România şi Bucureşti 2020, partidul politic recent înfiinţat de Robert Negoiţă. 
Ponta susţine că alianţa pe care a făcut-o formaţiunea sa cu cea a lui Negoiţă este o alternativă la cele două mari partide care îşi dispută Primăria generală a Capitalei. 
„Acum suntem într-o criză economică şi socială foarte asemănătoare cu cea din 2012 şi în plus avem o criză medicală fără precedent dar, mai rău ca în 2012, nu există nicio alternativă. Cred că toţi suntem prizonieri şi Bucureştiul e prizonier în bătălia «contra»; trebuie să votăm contra ciumei roşii, contra ciumei galbene care e mai rău ca ciuma roşie. (...) E doar o schimbare între ei, în continuare ajung oamenii primari, miniştri, prim miniştri fără niciun criteriu de competenţă. Ceea ce încerc împreună cu Robert şi cu oamenii care au venit în jurul Pro România şi al noului partid Bucureşti 2020, încercăm să venim cu o proiecţie pe termen mai lung” a afirmat fostul premier.
Ponta a adăugat că, în opinia sa, primarul în funcţie Gabriela Firea „nu va putea să facă mai mult decât din 2016 şi până azi”, iar candidatul susţinut de dreapta, Nicuşor Dan, nu poate face mai mult decât ar fi putut face în 2016. 
El spune că cei doi – Firea şi Dan -  nu vor putea scăpa de „căpuşele de pe lângă PSD sau PNL”.
„Oricine nu e prizonier al binomului PSD-PNL trebuie să aibă o alternativă în alianţa Pro Bucureşti 2020” a adăugat Ponta, el promiţând „mai puţină politică, 1%, şi 99% rezultate”
„Democraţie înseamnă dreptul de a alege şi ca să ne exercităm acest drept trebuie să avem de unde alege. Este un obiectiv al nostru de a propune o alternativă şi nu doar atât, noi chiar ne propunem să fim altfel” a declarat, la rândul său, primarul sectorului 3 al Capitalei, Robert Negoiţă 
Edilul i-a criticat pe politicienii care stau mult „la televizor”
„Sunt persoane de care ar trebui să fugim pentru că aia înseamnă 99% politică, multă vrăjeală, multă vorbă. (...) Noi când ieşim cu maşina în trafic, nu circulăm pe comunicare. Putem să dăm drumul la radio, să auzim vorbe frumoase dar asta ar putea cel mult să placă urechii, nu nasului, pentru că Bucureştiul se sufocă de lipsă de infrastructură. Avem nevoie în Bucureşti de un primar care să fie omul faptelor, nu al vorbelor” a mai afirmat primarul sectorului 3. 
Acesta a adăugat că pentru el „personal” ar fi fost „bine şi confortabil” să candideze din partea PSD, dar susţine că a ales ceea ce este bine pentru alegători. 
Robert Negoiţă a criticat PSD, pe care îl acuză de „ticăloşii”  şi despre care susţine că speră că se „reformeze.
Liderul Pro România a spus despre noul său aliat, Robert Negoiţă, că în opinia sa „ar fi un primar foarte bun şi al Capitalei” . 
„L-aş susţine cu mare încredere pentru funcţia de primar general şi în 2020,  şi în 2024” a afirmat Ponta referindu-se la Negoiţă.
La rândul său, Robert Negoiţă şi-a exprimat şi el convingerea că Ponta ar fi un bun edil pentru Bucureşti. 
„Eu ,l-am propus, am spus că ar fi un primar foarte bun”, a mărturisit Negoiţă despre Ponta. 
Cei doi au evitat însă să anunţe numele celor care vor candida pentru o funcţie sau alta la următoarele alegeri locale.
„Acum, pentru Alianţa Pro Bucureşti o să fim amândoi candidaţi în aşa fel încât să sprijinim proiectul” a afirmat preşedintele Pro România.
Ponta a respins afirmaţiile conform cărora s-ar fi aliat cu Negoiţă împotriva actualului primar general, Gabriela Firea. 
„Ne-am aliat noi contra doamnei Firea? Nici vorbă! Dacă ne era bine şi eram mulţumiţi de ce se întâmpla în PSD, nu plecam. Dacă se schimbau lucrurile în bine, nu era nevoie să avem această alternativă” a concluzionat Victor Ponta.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.