Statele Unite şi Rusia urmează să poarte săptămâna viitoare primele discuţii oficiale bilaterale din 2013 cu privire la securitatea spaţială, după ce Washingtonul a acuzat Moscova de faptul că a testat luna aceasta o armă spaţială antisatelit, a anunţat un oficial de rang înalt de la Departamentul de Stat, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Washingtonul speră să promoveze standarde ale unui comportament responsabil în spaţiu, a anunţat vineri asistentul secretarului de Stat Mike Pompeo însărcinat cu securitatea internaţională şi neproliferarea Christopher Ford.

O purtătoare de cuvânt a Departamentului de Stat a anunţat că întâlnirea are  loc luni, la Viena.

Statele Unite consideră că Rusia şi China au transformat deja spaţiul într-un ”domeniu al războiului”, a declarat Ford, subliniind că Comandamentul Spaţial american a anunţat că deţine probe care arată că Rusia a testat la 15 iulie o armă spaţială antisatelit.

El a refuzat să precizeze cine va conduce delegaţia americană la reuniunea de la Viena şi nu a spus dacă în cadrul întâlnirii se va discuta despre înlocuirea Tratatului New START privind armamentul nuclear.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.